» Bor

Hétfőn 1000 étterem tesz egyszerre francia ételt az asztalra

| | Nem érkezett még hozzászólás
Március 21-én rendezik meg világszerte a Goût de/Good France gasztronómiai eseményt több mint 1000 séf részvételével. A résztvevő éttermek a világon mindenhol egyszerre szolgálják fel francia ihletésű vacsorájukat, ezzel tisztelegve a francia konyha olyan érdemei előtt, mint annak innovációs készsége, magas minősége és környezettudatossága.

Az eseményhez csatlakozott a fővárosi Araz Étterem is, élén Barka Áron–Chaine des Rotisseurs lovagrenddel kitüntetett Chef de Cuisine-jával, aki ez alkalommal franciaországi tapasztalatait és az ott tanult fortélyokat is bemutatja egy különleges vacsora keretein belül.

Az Araz Étterem március 21-i francia estjén nemcsak 21. századi technológiával elkészített fogásokat szolgálnak fel, de az ételeket prémium minőségű francia borok és pezsgők kísérik, a hangulatról pedig Jákó Krisztina és Virágh József sanzonjai gondoskodnak.

Az étterem vendégei azonban nemcsak ezen a napon kóstolhatják meg a francia konyha különlegességeit, hiszen egész évben párhuzamosan két étlappal dolgozik: egy franciával és egy magyarral. Míg előbbinél a főszerep az olyan különleges eljárásoknak jut, mint a Sous Vide technológia, addig a magyar ételeknél a tradíció kerül fókuszba. És, hogy a vendégek úgy is érezzék magukat, mintha Provence útjain sétálnának, még egy levendula ültetvényt is telepítettek számukra a hotel teraszára.

Fotó: Continental Hotel Budapest

Tavaly novemberben ugyanis ezzel vált valóra a ház konyhafőnökének régi álma. A levendula palánták nyárra borulnak virágba és akkor válnak alkalmassá a szüretelésre. Így aztán az étterem nyári étlapján is találkozhatnak a vendégek a levendulával, mint számos étel meghatározó összetevőjével. Addig is a füvesített tetőterasz, egy apró zöld területet jelent a zajos város felett minden teraszon sétáló vendégnek – olvasható a közleményben.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.