A legjobb magyaros étel receptjét keresik a világutazó sztárséfnek

Kakasherével, lángossal és pálinkával startol február 26-án Donal Skehan sztárszakács sorozata a Food Network-ön. Ebből az alkalomból keresi a tv-csatorna a hagyományos vagy újszerű, de mindenképp magyaros ételek receptjei közül a legjobbakat.

Donal tavaly tavasszal Budapesten forgatott a „Kövesd Donalt Európába!" sorozatához, Jókuti András, a Világevő blog írója kísérte a városban - hol gyalogosan, hol Trabanttal. A fiatal szakács megkóstolt számos süteményt, majd áttért a gulyásra, a stábtagokkal együtt lelkesen elfogyasztott egy-egy hatalmas sajtos-tejfölös lángost, és megállapította, hogy egy átbulizott éjszaka után hajnalban valószínűleg ez a legjobb, amivel az ember befejezheti a napot.

A szakács keményen dolgozikFotó: Donald Shekan

A legtöbb időt a Gourmet Fesztiválon töltötte, ahova elsősorban az adott év „tematikus étele", a csirkepaprikás megismeréséért látogatott. Ám mielőtt még bármilyen ételhez hozzájutott volna, a lelkes kiállítók egymásután kínálták a különleges magyar borokkal és pálinkával – így nem csoda, hogy – noha mindegyikből csak pár kortyot ivott - Donal nyelve hamarosan akadozni kezdett, a forgatócsoport nagy derültségére (majd bosszúságára, amikor újra kellett venni egy jelenetet).

Ám végül sikerült szert tennie egy tányér csirkepaprikásra, de még inkább elámult egy másik magyar specialitáson, amit a Bock Bisztró standján kóstolt: a kakashere-pörköltön. Igazi gourmet-ként azonban nem hezitált, hanem bátran bekebelezte, majd nem győzte dicsérni. A Budapesten töltött négy nap alatt ugyan még jó néhány finom ételt ismert meg, de persze mindenre nem kerülhetett sor.

Mit adnánk enni a sztárséfnek?

A Food Network ennek apropóján receptversenyt hirdetett „a legjobb magyaros ételrecept" témában. A cél megmutatni, milyen változatos és ízletes a magyar konyha, és hogy jó pár olyan étel van, amit Donalnak most nem volt alkalma megkóstolni, de ha legközelebb ő vagy más külföldi hazánkba látogat, rengeteg magyaros finomságból válogathat.

A pályázaton bárki indulhat, aki saját gasztrobloggal vagy valamely receptgyűjtő-megosztó oldalon szakácsprofillal rendelkezik, és az elmúlt félév során legalább két saját receptjét megosztotta már az adott felületen. A pályázat február 24-én indult, és március 13. vasárnap éjfélig tart. A recepteket a foodnetworkneked.hu oldalon lehet feltölteni az ott leírtak alapján.

A verseny fődíjasát négytagú zsűri választja ki, a nyeremény pedig valódi élmény annak, aki igazán érdeklődik a gasztronómia iránt. Egyrészt eltölthet egy luxus éjszakát a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ben másodmagával, és az épületben található KOLLÁZS Brasserie & Barban alkalma lesz megkóstolni a Györffy Árpád konyhafőnök megálmodta fogásokat, sőt, a séf vezetésével betekinthet az étterem konyhájának kulisszatitkaiba is.

Donal Raj Ráchel tortatervezőnél is járt, miután hallott világhíres flódnijáról, így mi sem kézenfekvőbb és klasszabb ajándék a verseny másik nyertesének, a közönségdíjasnak, mint a részvételi lehetőség Raj Ráchel Torta Design Workshopján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek