Több ezer színes macaron várja márciusban az Akváriumban

Verseny és sok családi program is lesz március 20-án az Akváriumban, az 5. Macaron Napon. A főszervező szerint nem ártana egy "macaron-rendőrség" Magyarországra.

A Macaron Nap (Jour du Macaron) ötlete François Payardtól (FP Patisserie, François Payard Bakery and Payard Patisserie & Bistro) származik és 2010-ben tartották először Párizsban, majd egy évvel később New York Cityben a La Maison Pierre Hermé Paris és a Relais Desserts együttműködésében.

Barnabás Imre

 "Fontos, hogy megismerjük azokat a boltokat, cukrászdákat, éttermeket és választékukat, ahol adnak a minőségre, csúcsgasztronómiai termékeket árusítanak és a legmagasabb színvonalon igyekeznek kiszolgálni közönségüket" - olvasható a rendezvény Facebook-eseményének leírásában.

"Ha összegyűjtenénk a sok macaron instagram fotó mellé azt a sok káromkodást is, amit az elrontott macaronok után kiáltottak égnek a próbálkozók, legalább olyan nagy eredményeket érne el országunk, mint a világviszonylatban is látható macaronos instagram posztokkal" - mondta a Dining Guide-nak Boros Regina, az esemény főszervezője.

„Néha arról ábrándozom, hogy kéne egy macaron rendőrség vagy forró vonal, ahol bejelenthetem, ha rossz macaront találtam. A Macaron Nap rendezvény viszont arra is jó, hogy kiszűrjük és megmutassuk újra és újra az igazán jókat, azokat akik képesek évről évre minőséget produkálni és persze meg is akarják mutatni magukat."

Mivel ezúttal először vasárnapra esik a rendezvény napja, az eddigieknél nagyobb családi és gyerekprogramokkal is készülnek.

A macaronverseny az idén érdekes csavart kap: hagyományos sütemények ízvilágát kell a cukrászoknak macaron formába önteniük, azaz átlényegíteniük. Korábban láthattunk erre példát, az egyik évben egy Rákóczi Túrós macaron (Paris Budapest Hotel) volt a nyertes macaron, az első Macaron Napot követő Gourmet Fesztiválon pedig a Rosenstein Étterem jelent meg flódni macaronnal mindenkit elkápráztatva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek