» Bor

Több ezer színes macaron várja márciusban az Akváriumban

| | Nem érkezett még hozzászólás
Verseny és sok családi program is lesz március 20-án az Akváriumban, az 5. Macaron Napon. A főszervező szerint nem ártana egy "macaron-rendőrség" Magyarországra.

A Macaron Nap (Jour du Macaron) ötlete François Payardtól (FP Patisserie, François Payard Bakery and Payard Patisserie & Bistro) származik és 2010-ben tartották először Párizsban, majd egy évvel később New York Cityben a La Maison Pierre Hermé Paris és a Relais Desserts együttműködésében.

Fotó: Barnabás Imre

"Fontos, hogy megismerjük azokat a boltokat, cukrászdákat, éttermeket és választékukat, ahol adnak a minőségre, csúcsgasztronómiai termékeket árusítanak és a legmagasabb színvonalon igyekeznek kiszolgálni közönségüket" - olvasható a rendezvény Facebook-eseményének leírásában.

"Ha összegyűjtenénk a sok macaron instagram fotó mellé azt a sok káromkodást is, amit az elrontott macaronok után kiáltottak égnek a próbálkozók, legalább olyan nagy eredményeket érne el országunk, mint a világviszonylatban is látható macaronos instagram posztokkal" - mondta a Dining Guide-nak Boros Regina, az esemény főszervezője.

„Néha arról ábrándozom, hogy kéne egy macaron rendőrség vagy forró vonal, ahol bejelenthetem, ha rossz macaront találtam. A Macaron Nap rendezvény viszont arra is jó, hogy kiszűrjük és megmutassuk újra és újra az igazán jókat, azokat akik képesek évről évre minőséget produkálni és persze meg is akarják mutatni magukat.”

Mivel ezúttal először vasárnapra esik a rendezvény napja, az eddigieknél nagyobb családi és gyerekprogramokkal is készülnek.

A macaronverseny az idén érdekes csavart kap: hagyományos sütemények ízvilágát kell a cukrászoknak macaron formába önteniük, azaz átlényegíteniük. Korábban láthattunk erre példát, az egyik évben egy Rákóczi Túrós macaron (Paris Budapest Hotel) volt a nyertes macaron, az első Macaron Napot követő Gourmet Fesztiválon pedig a Rosenstein Étterem jelent meg flódni macaronnal mindenkit elkápráztatva.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
10 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
10 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.