Több mint hatszáz étteremben torkoskodhatunk február 11-én

Több mint hatszáz étteremben torkoskodhatunk február 11-én

Február 11-én, a torkos csütörtökkel vette kezdetét a Gasztroélmények éve 2016 című programsorozat, melyet a Magyar Turizmus Zrt. hívott életre. A torkos csütörtök akcióhoz idén több mint hatszáz étterem csatlakozott, ahol ezen a napon fél áron lehet fogyasztani – írja az MTI.

A Gasztroélmények éve kampányt azért hirdették meg, mert a gasztronómiai turizmus mára az idegenforgalom egyik legdinamikusabban fejlődő szegmense lett, a turisták költésének több mint harmada gasztronómiai termékek fogyasztásához kötődik. A programsorozat több gasztronómiai eseményt ölel fel, regionális, helyi rendezvényekkel, külképviseleti és agrármarketing aktivitásokkal kiegészülve. Ilyen például az április végén megrendezendő országos piknik, vagy a Bocuse d'Or szakácsverseny májusi európai döntője Budapesten. Az eseményekről részletesen a márciusban induló Gasztroélmények éve weblap tájékoztat majd.

Tavaly így készült a magyar versenyző és segédje a Bocuse d'Or-raFotó: Dívány / Dívány

 A torkos csütörtököt először 2006-ban rendezte meg az MT Zrt., a társaság felmérése alapján az éttermek 95 százaléka az évszakhoz képest kedvezőbb vendégforgalmat ért el. Az 50 százalékos kedvezmény ellenére a felmérésben részt vevők 87,3 százalékánál a bevétel is kedvezőbben alakult. Tavaly több mint 110 ezer vendég torkoskodott ezen a napon a csatlakozott éttermekben.

A programsorozatot megnyitó sajtótájékoztatón elhangzott továbbá: a magyar turizmus 2015-ben rekordévet zárt, minden várakozást felülmúlva. Több mint 10 millió vendég, 25,6 millió vendégéjszakát töltött el Magyarországon. A kereskedelmi szálláshelyek bevételei 368 milliárd forintot tettek ki, a vendégek száma 7,4, a vendégéjszakák száma 5,4 százalékos növekedést mutat, a bevételek pedig 10 százalékot meghaladóan nőttek. A vendéglátás forgalmának bővülése 11 százalékos volt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek