Zöld borúttal hívják fel a figyelmet a bioborokra

A márciusi VinCE Budapest borfesztivál először szervez Organikus Bortúrát a látogatóknak, amellyel a bioborászatok és a környezetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet.

Március 3. és 5. között rendezik meg idén a VinCE Budapest Wine Show-t, ahol egyetlen jeggyel 182 pincészet 1000 borát kóstolhatják végig a látogatók, a jegyár egy részét pedig a helyszínen működő online áruházban is levásárolhatják akár egy palack borra. A számos program és előadás mellett, a látogatók megismerhetik a világ első okostelefonnal kommunikáló boradagoló rendszerét, és megtudhatják azt is, hogy mitől lehet bio egy bor.

Fotó: VinCE Budapest Wine Show 2015

 Utóbbi az Organikus Bortúra során derül ki, ahol egy térkép segítségével vezetik végig a résztvevőket a bioborászok standjain, és ahol tulajdonképpen tényleg minden kiderül, amit a bioborokról tudni érdemes. Ezt a túrát persze az fogja igazán értékelni, aki szereti, ha olyan bor kerül a poharába, amelynek készítésekor nem került vegyszer a földbe, nem irtották a gyomokat (legfeljebb kapával), és a teljes borkészítési folyamatnál figyeltek a környezeti ártalmak minimalizálására.

A zöld borút túrára vállalkozók az állomásokon pecsétet, a teljes borút végeztével egy VinCE-ajándékcsomagot kapnak, három szerencsés túrázó pedig mindemellett egy Toyota tesztvezetést is. A japán autógyár környezetkímélő hybrid autóival már bizonyította elkötelezettségét a környezetvédelem mellett, és most ezt a VinCE Budapesten is demonstrálja - írják a szervezők a közleményben. A programokról bővebben az esemény weboldalán olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek