Már nem lesz olcsóbb az alkohol torkos csütörtökön

Legalábbis idén az akcióban résztvevő éttermek számára kiírt új feltételrendszer szerint nem lesz kötelező az alkoholos italokat is féláron számlázni vendégeiknek.

A Magyar Turizmus Zrt. 11. alkalommal szervezi meg néphagyományra épülő gasztronómiai akcióját, a torkos csütörtököt február 11-én, ami a Gasztroélmények Éve 2016 tematikus programsorozat nyitánya is lesz. Ezen a napon nem lesz kötelező a vendéglátóhelyeknek az alkoholtartalmú italokra ötven százalékos kedvezményt adni - olvasható a közleményükben.

Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

Idén ugyanis változik a feltételrendszer: az étterembe járás és az új ízek felfedezésének népszerűsítésére létrehozott akció során az alkoholtartalmú italokat nem lesz kötelező féláron adni. Minden másra, a teljes étel- és alkoholmentes ital fogyasztásra továbbra is 50 százalék kedvezményt kell adniuk a csatlakozó vendéglátóhelyeknek.

A torkos csütörtök a Magyar Turizmus Zrt. egyik legsikeresebb akciója, amely támogatja, hogy a lakosság és az ide látogató külföldiek a gasztronómián keresztül fedezzenek fel újabb magyarországi tájakat, kóstoljanak új, helyi ízeket, ismerjék meg a különböző régiók által kínált hagyományos magyar ételeket, valamint a gasztronómiához kötődő tradicionális magyar népszokásokat.

Idén az akció weboldalán zajlik a vendéglátóhelyek regisztrációja január 12-től, és a vendégek is itt találják meg az éttermek folyamatosan bővülő listáját. Az étteremlista először január 19-én kedden tekinthető meg, és folyamatosan bővül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek