Hétvégén izgalmas forralt borokkal várnak a monori pincék

Rózsakő főzetet, rusztikus forralt othellot és málnás forralt bort is kóstolhatnak azok, akik szombaton a Monori pincefalu felé veszik az irányt. Itt egy hatalmas fesztivállal ünneplik a pinceajtókat nyitogató forralt borokat, de sülnek majd a serpenyőkben fánkok, lángosok, és kukoricalevest is kínálnak popcornnal.

Január 9-én ugyanis hatodik alkalommal rendezik meg a Forralt boros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig fesztivált a Monori Pincefaluban. A Monori Borút Egyesület által szervezett eseményen számos helyi és környékbeli ételkészítő mester csatlakozik a helyi forralt bort főző-kínáló borosgazdákhoz, hogy megmutathassák a közönségnek forralt boros különlegességeiket és a mellé kínált finom falatokat.

 

Galéria: Hétvégén izgalmas forralt borokkal várnak a monori pincékFotó: Dora Hludek / Monori borút

A KétSzabó Fogadó kamilla és viola ihlette forralt borral várja a látogatókat, a KultPince rozmaringos fehér- és narancsos vörös forralt borral készül. És amíg a Megyeri Hanti Pince körtével és lime-mal ízesített cserszegi fűszerest tölt a poharakba, addig a VMSZ Pince a ceglédi La Toscana Étteremből hív egy séfet, hogy gulyással és toszkán halas tésztasalátával is gondoskodjon a bevitt szénhidrátok változatosságáról. Mindezalatt Bokros Károly pincéje kompletten a család éléskamrájának teljes tartalmát ajánlja fel vendégeinek a családi recept alapján készülő forralt bora mellett.

De a gyerekekre és az alkoholmentes melegítő italokra vágyókra is gondoltak, őket a Kovács-Gómez Pince mézkülönlegességeivel ízesített forró teáival várják.

A rendezvény a Monori Pincefalu szívében, az Orbán szobor környékén koncentrált helyen zajlik, ahol 6990 forintért cserébe all you can eat rendszerben, 19 pincében korlátlanul lehet megkóstolni a helyi borosgazdák hagyományos és különleges ízesítésű forralt borait és a gazdák vendégeiként megjelent éttermek, szakácsok ételízelítőit. A rendezvény 11-18 óráig tart.

 

Galéria: Hétvégén izgalmas forralt borokkal várnak a monori pincékFotó: Dora Hludek / Monori borút

A január 9-én nyitva tartó pincék étel- és italkínálatáról ezen az oldalon tudhat meg többet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek