Hatalmas infografika arról, hogyan együk a szusit

Az oszakai Swissotel Nankai készített egy infografikát a vendégeinek, amiből kiderül, hogyan kell viselkedni egy szusiétteremben, és miért művészet a szusikészítés.

Mára az egész világot elárasztották a szusibárok, de valójában még mindig keveset tudunk a számtalan ízben kapható tekercsek készítésének és elfogyasztásának kultúrájáról. Összetett a képlet, hiszen nem mindegy a szusiséf személye, ahogy a késtechnika sem, a különböző változatokról nem is beszélve - írja a Dining Guide.

swissotel.com

 Az oszakai Swissotel Nankai készített egy infografikát a szállóvendégeinek, hogy pontosan tudják, mivel is állnak szemben, amikor a kis tekercsekre éhezve érkeznek az étterembe.

"A szusi művészete" című kiadvány olvasói tanulmányozhatják a szusik típusait, a szusiéttermek etikettjét, ahogy azt is, hogy mennyi mindent kell tudnia egy szusiséfnek, vagy, hogy milyen sok idő és gyakorlás szükséges a mesterség elsajátításához.

Az infografikából kiderül, hogy az étkezés után az ételbe szúrni a pálcát óriási udvariatlanság, és egyáltalán nem kell tudni jól forgatni a pálcikát, mert a rajz szerint kézzel szusit enni teljesen elfogadott dolog. A kisokosból mindeközben azt is megtudjuk, hogy pontosan hogyan áll össze vendégek számlája.

A japánok egyébként imádják az infografikákat, és előszeretettel hívják fel ilyen módon a tudatlan turisták figyelmét az ország szokásaira és illemszabályaira. Amikor például Kioto városa megelégelte, hogy a turisták hadai koszos illemhelyeket hagynak maguk után, és nem tudnak a helyi szokásoknak megfelelően viselkedni, szintén így hozta az utazók tudomására, hogy mi fér bele a turistáskodásba, és mi nem.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek