» Bor

Egy egész falut kibérelhet a disznótorra

| | Nem érkezett még hozzászólás
Egyre népszerűbb program az élmény-disznóvágás. A következő helyszíneken biztosan lesz hagymás vér, tokaszalonna és pálinka. Nagy bulit tervez? Megyeren pedig egy egész falut kibérelhet a disznótorra!

Speciális, de egyre népszerűbb program a disznótorozás, számos helyen komplett 2-3 napos eseményt is kapunk ebből a műfajból: a pálinkás "jó reggelt"-től a főszereplő feldolgozásán át a helyi ízesítéssel készült műremek elfogyasztásáig, írja az itthon.hu blog. A következő helyszíneket ajánlja:

Igazi cigányzenével kísért falusi disznóvágáson vehetünk rész Versegen kemencés ételekkel, pálinkázással - szakértő böllér vezetésével. Erről pedig egy kisfilm is készült. Versegről: Budapest környékén, Hatvan mellett fekvő település nevezetessége éppen a Fenyőharaszt Kastélyszálló.

Villányi borozás és siklósi élményfürdőzés is jár a Hotel Cabernet disznótoros program és szállásajánlata mellé. A bükkzsérci Fekete Kos Hotel szervezésében tradicionális disznóvágáson és az azt követő lakomán vehet részt. Ha már arra jár, a falu végén a kőbe vájt borospincéket és a Suba-lyuk ősember barlangot is érdemes felkeresni.

Egy egész falut is kibérelhet

A megyeri vendégházaknál "Anatómiai Gasztrovíkend" lesz egész télen a bérelhető kis faluban, ahol nem ki, hanem bekapcsolódást ígérnek egy igazi, működő, bérelhető falu mindennapjaiba. Lehet lovagolni, begyújtani a kályhába, és természetesen élvezni a saját készítésű disznótorost.

Fotó: megyer.hu

A Közép-Dunántúlon található Megyer Magyarország első "bérelhető települése" számtalan vendégházzal; átnevezhetjük az utcákat vagy használhatjuk a pajtát egy nagy szülinapi zsúrra. A közelben áll a Sümegi vár, a Püspöki Palota és egy vízimalom is.

A Travelo tippjei

Tapasztalataink szerint a turistásított "élmény-disznóvágás" annyiban különbözik az autentikus, falusi változattól, hogy kicsit később kezdik. Azért, hogy ne kelljen kora hajnaltól a hidegben ácsorogni a vendégeknek, és mert a legtöbb helyen a konkrét disznóöléskor csak a böllér és a disznó van jelen – a turisták csak az áldomás (értsd: pálinka) lehúzásában vesznek részt. Arról, hogy mire készüljön, és mire számíthat, itt talál információt!

A tiszaszőlősi Szőlőszem Farmon a program derekát adja a pörzsölés, a hurka-kolbász töltés vagy a töpörtyűkészítés. A Tisza-tó mellett, Tiszafüred szomszédságában a tó közelségének minden előnyét élvezhetjük - különösen a túrázás, vízitúrázás minden válfaját, a horgászatot, tavasztól őszig a kerékpározást, télen a jégtúrázást, lékhorgászatot.

Lajosmizsén a Geréby Kúria Hotel és Lovasfarm, Jakabszálláson a Gedeon Tanya Panzió szervez disznóvágást. Ez utóbbi település nevezetessége a Magyarkert, az ország legnagyobb épített ketrje, mely Magyarország domborzati és vízrajzi térképét jelenít meg. 

Wellness és bónusz fröccsözés

Demjénben a Korona Borházban wellnessprogramot is kínálnak, Tahitótfalun, a Bodor Majorban a kemény munka után pusztaprogram és disznótoros vacsora a méltó levezetés. 

Bográcsozással, Juci néni almás pitéjével és lovas programokkal egészül ki a disznóvágás a nagyvázsonyi Baják Vendégházban, a rádpusztai Gasztro Élménybirtokon korlátlan italfogyasztással erősíthetik meg magukat a gyengébb idegzetű disznóvágás-turisták.

Budapest közelében, a monori Kult Pincében is van lehetőség az élmény-disznóvágásra. A pincefalu számtalan programot kínál - hurkatöltés mellé bónusz fröccsözés is jár, pincetúrán vehetünk részt, vagy könnyed bortúrát tehetünk a Monori Pincefalu más pincéibe is, sőt, végigjárhatjuk Közép-Európa leghosszabb borászati tanösvényét is.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Ajándékozzon pihenést! Lepje meg szeretteit a Miskolctapolca Barlangfürdő**** különleges élményével!

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.