Sört is főznek a tavasszal nyíló szolnoki sörmúzeumban

Interaktív sörmúzeum és hozzá kapcsolódó kulturális tér nyílik tavasszal a szolnoki városháza pincéjében. Látványsörfőzde is lesz, a helyben főzött, Zounok nevű sört meg is lehet kóstolni.

A projekt gazdája, a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. több mint 500 millió forintos európai uniós támogatásból alakítja ki a "söráriumot" - mondta el Csatári István, a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója hétfőn, írja az MTI.

 

Fotó: sorarium.hu

A Sörárium kialakításával statikailag megerősödött a városháza épülete, megoldódtak annak szigetelési problémái.

Németh Bálint turisztikai szakember, az Aera Concept & Communication Kft. vezetője az eseményen elmondta: a Sörárium - amely egy egyedülálló múzeum és közösségi tér is lesz - érintőképernyős eszközökkel, viaszbábokkal és egyéb, turisztikai élményt fokozó elemekkel mutatja majd be a sörfőzés hagyományait.

A sörmárkákat, a sörkészítés kellékeit, valamint a sörivásra buzdító régi plakátokat bemutató tematikus kiállítóterek kiegészültek egy látványsörfőzdével, ahol a látogató megismerheti a sörkészítés folyamatát. A helyben főzött, Zounok nevű sört meg is ízlelhetik majd a vendégek.

A hamarosan megnyíló REPtárral, Közép-kelet Európa egyedülálló hadi repülőmúzeumával és a megújuló Szolnoki Művészteleppel a város turisztikai lehetőségei tovább bővülnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek