Akciós menü az egy asztalhoz ülő zsidóknak és araboknak

Egy izraeli vendéglő akciós menüt hirdetett félárú csicseriborsókrémmel, vagyis hummusszal az egy asztalhoz ülő arabok és zsidók számára.

Tel-Avivtól északra, a Netanya melletti Kfar Vitkin település Hummus bárja azzal csábítja vendégeit, hogy féláron kapják a hummuszt, ha egy asztalhoz ülnek közös étkezésre a zsidók és az arabok. A szeptember közepén indult erőszakhullámban a vendéglős így próbálja mérsékelni a két nép egymással szembeni félelmeit - írja az MTI.

Facebook-oldalán így hirdeti a kedvezményes akciót: "Fél az araboktól? Fél a zsidóktól? Nálunk nincsenek arabok. De nálunk nincsenek zsidók sem. Nálunk csak emberek vannak. És igazi, kiváló arab humusz. És ízletes zsidó falafel. Különleges akció: vasárnaptól csütörtökig féláron a hummusz a zsidó-arab vegyes asztaloknak."

Kobi Cafir, az étterem vezetője a The Times of Israel című angol nyelvű honlapnak elmondta, hogy kezdeményezésük sikeres, mert már számos asztalnál foglaltak helyet együtt arabok és zsidók, és rengeteg pozitív visszajelzés érkezett hozzájuk nemcsak Izraelből, hanem szerte a nagyvilágból is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek