» Bor

Aranyeső hullott a mini magyar csokigyárra

| | Nem érkezett még hozzászólás
Újabb nemzetközi szakmai világversenyen szerzett elismeréseket az ötödik születésnapját ünneplő chocoMe, egy nap alatt összesen kilenc éremmel lettek gazdagabbak.

A nemzetközi, független International Chocolate Awards Kelet-Európai regionális szakmai csokoládéversenyén idén is tarolt a magyar márka, összesen kilenc érmet szerezve (4 arany, 3 ezüst és 2 bronz). Magyar indulóként a chocoMe szerezte a legtöbb érmet, és a legtöbb első helyezést is. Tavaly a chocoMe volt az első magyar márka a hazai gasztrotörténelem során, mely érmes helyezéseket tudott elérni ugyanezen a világversenyen.

Az International Chocolate Awards jelentőségében a Michelin csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d’ Or versenyhez. A különböző regionális versenyek győztesei, érmesei (Kelet-Európa, Belgium, Skandináv, Olaszország, Kanada, USA stb.) kvalifikálhatják magukat egy összevont, nagy döntőre (World Final), amelyre idén Londonban kerül sor 2015. október 12-14. közt. Ez a világverseny az idei londoni Salon du Chocolat (The Chocolat Show) csokoládékiállítás egyik kiemelt esménye lesz. A kiállításon a chocoMe egyedüli magyar kiállítóként vesz részt a díjazottak közül - olvasható a közleményben.

A londoni döntő zsűrijében a legnevesebb külföldi csokoládészakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek szerepelnek: a brit Seventy% és a Master of Wine, az Egyesült Államokbeli Manhattan Chocolate Society, a The New Taste of Chocolate és az Ecole Chocolat Professional School of Chocolate Arts, vagy például a kanadai The Well-Tempered Chocolatier. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy csokoládé-degusztációs portál szerkesztője, és egyébként ma a világ egyik legnagyobb csokoládészakértője

Ezekkel az elismerésekel immár húszra nőtt a chocoMe szakmai világversenyeken szerzett elismeréseinek száma, mellyel vezető szerepet tölt be a magyar csokoládék közti világszintű megítélésben.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Nyaraljon velünk! Foglalja le horvát vagy szlovén tengerparti szálláshelyét a Kompasnál!(x)

Mikeve új galériát hozott létre
Tenerife ezer arca 6.nap
12 órája
Mikeve élménybeszámolót írt
Tenerife ezer arca 6.nap - Búvárkaland
12 órája
Lilla79 új galériát hozott létre
Naxos - ahol szerelmes leszel Görögországba
1 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Naxos - ahol szerelmes leszel Görögországba
1 napja

Blogok

Csatangolok 3000 kanyar a Dolomitokban

Ezért érdemes letérni az autópályáról a Dolomitokban: alpesi legelők, festett házikók, kápolnák, malmok, pajták láthatók útközben.

I Love Balaton A legjobb dolgok a Balatonon: Balatonfüred

Ez a város az elmúlt években olyan lett, mint egy menő település a Francia Riviérán.

Kötélpálya Felvonóval Indokína Tetejére

Vietnam legmagasabb hegyét, a 3143 méter magas Fanszipán-t (Phan Xi Păng) már felvonóval is elérhetik a turisták.

Vojázs 5 különleges brazil szálloda

Fák lombjai között, favelákban, hajóban és privát szigeten is megszállhatunk, ha belefér.

Itthon „5 csillagos” a betyáros Szeri csárda

Alföldi ebéd, betyáros hangulatban.
Az itthon.blog.hu ajánlásávalitthon.blog.hu