» Bor

Szőkecsokoládéval támad az ötéves chochoMe

| | Nem érkezett még hozzászólás
Valrhona csokoládé-alapanyagokkal és új Raffinée ízekkel veszi be a karácsony előtt felélénkülő ajándékpiacot az idén ötéves chocoMe.

2010. nyarán került a polikarbonát öntőformába a legelső, kereskedelmi forgalomba szánt chocoMe csokoládé, melyet még kézi temperálással készített Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója, tulajdonosa. Az elmúlt 5 év alatt 27 díjat, elismerést sikerült bezsebelni a manufaktúrának, és hamarosan elkészül a kétmilliomodik chocoMe csokoládé is.

A nemrég kiadott sajtóközleményük szerint a táblás étcsokoládék alapanyaga ezentúl Valrhona 66%-os kakaótartalmú étcsokoládéból készül majd, az ősszel pedig beköszönnek a chocoMe legújabb Raffinée ízei is: a szőkecsokoládé és a kávés-kardamomos szicíliai mandula is. 

Előbbit azzal magyarázzák, hogy a chocoMe egyre több csokoládét ad el a világ számos országában, ezért fokozatosan kell ügyelnie arra, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására. Ezért cserélte le Mészáros Gábor a kíváló belga táblás étcsokoládék alapanyagát egy még tökéletesebbre, a tekintélyes francia Valrhona csokoládégyár egyik étcsokoládéjára. A chocoMe legújabb Raffinée ízeit pedig azért vették be a portfólióba, mert a szőkecsokoládé és kávés-kardamomos szicíliai mandula eddig kevésbé volt ismert a magyar piacon.

Mikor szőke a csokoládé?

Szőkecsokoládénak nevezte el a Valrhona csokoládégyár az új, negyedik csokoládétípusát, a mindenki által jól ismert ét-, tej- és fehércsokoládék mellett. Szalmaszőke színével a tej- és a fehércsokoládé között van, de ízében az utóbbira hajaz, karamellízzel kiegészítve. A szőkecsokoládé relatív ismeretlensége javarészt bonyolult készítési folyamatának köszönhető: a tejpor megégetése nélkül karamellizálni a cukrot különleges szaktudást igényel. Hazánkban kiskereskedelmi kiszerelésben a chocoMe használja először.

Miért olyan jó a szicíliai mandula?

Mert Szicíliában van állítólag a világ legfinomabb, szokatlanul lapos alakú és intenzíven krémes ízű mandulája. Ezt használja  a csokimanufaktúra is, mégpedig úgy, hogy először egészen finomra pörkölt, őrölt arabica kávébabbal ízesített csokoládémasszával vonja be, majd a kávéaromával átitatott szemeket egzotikus ízű kardamommal fűszerezett kakaóporba hempergetik. A kardamom egzotikus, kámforos aromája a csokoládéból kissé fanyar, a citrusokra emlékeztető ízkomponenseket emel ki. 

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Téli üdülés? Stájerországban az egész család számára sokszínű élményt nyújt. Fedezze fel!

Lilla79 új galériát hozott létre
Dalmácia
1 órája
cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.