Tihanyban van a Balaton legjobb lángosa

2015-ben is a Siófoki Palacsintázó nyerte el a "Vénusz kedvenc balatoni lángosozója", címet. A díjnyertes lángos a Tihanyi Piac Placcon készül.

A Vénusz Lángos Voks négy éves történelmében először fordult elő, hogy egy lángosozó egymást követő két évben is dobogós helyezést ért el a verseny során, és megvédte címét. A nyertes idén 837 vokssal érdemelte ki újra ezt a rangos kitüntetést, mely több mint 60 szavazattal haladta meg a tavalyi számot.

Fotó: WELL PRForrás: Travelo

 A nyertes, Sárközi Ágnes szerint két dolognak köszönhető, az, hogy immár második alkalommal is megkapta az elismerést: "Egyrészt annak, hogy igyekszünk mindig azonos, magas minőségben készíteni a lángosainkat, másrészt pedig a széleskörű törzsvásárlói közönségünknek, akik már oly régóta megtisztelnek bennünket a bizalmukkal. A kínálatunkat is igyekszünk az ő igényeikhez és visszajelzéseikhez igazítani, azonban vitathatatlan, hogy a csülkös, illetve juhtúrós specialitásunk örvend évek óta a legnagyobb népszerűségnek. Talán ez a harmadik tényező, ami miatt második alkalommal is mellettünk tették le voksukat a vendégek".

A megtisztelő cím újbóli elnyerése mellett a lángosozó 500 liter Vénusz napraforgó-étolaj nyereményben is részesült.

A kétszeres különdíjas lángost az érdeklődők kora tavasztól, egészen késő őszig minden szombaton a Tihanyi Piac Placcon kóstolhatják meg, ezen kívül számos Balaton környéki eseményen is megfordul a Siófoki Palacsintázó csapata.

Az idei országos Lángos Vokson egyébként a dunaharaszti Fördős Lángos tulajdonosa szerezte meg az első helyet. Az abszolút elsú helyezett 1987 óta süti Dunaharaszti főterén a lángost feleségével és fiukkal együtt. A dobogó második fokára a békéscsabai Mester lángos büfé, a harmadikra pedig a Lángosos fiúk kerültek, akik Sopron és környékén egy mozgó büfében sütik a kelt tésztás finomságokat.

A Vénusz Lángos Voks versenyen immár 679 lángosozót jelöltek – ezek közül 155-öt a Balaton környékéről - így bár a verseny véget ért, az applikációt továbbra is bárki felkeresheti, ha jó lángos lelőhely után kutat az ország bármely részén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek