Dunaharasztiban kell keresni az év kedvenc lángosát

Véget ért az idei Lángos Voks, amelyen az első helyet a dunaharaszti Fördős Lángos tulajdonosa szerezte meg. Ötszáz liter napraforgó-étolajjal és a "Vénusz kedvenc Lángosozója 2015" címmel lett gazdagabb.

  

Forrás: Travelo

A Lángos Voks fődíjasa 1987 óta süti Dunaharaszti főterén a lángost feleségével és fiukkal együtt. Fördős Dezső elárulta, hogy mi az igazán jó lángos titka: „Én annak a híve vagyok, hogy igazán finom lángos csak minőségi hozzávalók felhasználásával készülhet. A több mint 27 éves múltunknak köszönhetően pedig szerencsére bőven volt időnk kitapasztalni, hogy milyen liszt, élesztő felhasználásával lesz jó a lángos. A sütéshez pedig már a kezdetek óta Vénuszt használok, hiszen, ahogy mondani szoktam, a Vénusz, az Vénusz" – nyilatkozta a nyertes, aki 1493 szavazattal nyerte el a címet 679 versenyre jelölt lángosozó közül.

 

Forrás: Travelo

A dobogó második fokára a békéscsabai Mester lángos büfé, a harmadikra pedig a Lángosos fiúk kerültek, akik Sopron és környékén egy mozgó büfében sütik a kelt tésztás finomságokat. Előbbi 300, utóbbi pedig 200 liter napraforgó-étolajat kapott. A „Vénusz kedvenc balatoni lángosa 2015" különdíjat pedig ismét a tavalyi nyertes, a Tihanyi Piac Placcon megtalálható Siófoki Palacsintázó nyerte, aki szintén 500 liter napraforgóolajjal lett gazdagabb.

A feltétek, és a ropogós-puha, tejföl és fokhagyma versenyében a top 10 helyezett lángosozókat nézve, a következő eredményekre jutottak a verseny szervezői: a ropogósság tekintetében a puha lángost kínálók nyertek a ropogóssal szemben, és inkább a közepes vastagságú tészták voltak a befutók. A fokhagyma mennyiségét tekintve a szavazók előnyben részesítették a jó fokhagymás lángost, a közepesen megkenttel szemben, míg szinte egyöntetűen a jól megsajtozott-tejfölözött lángosokat kedvelik a szavazók - olvasható a közleményben.
És bár a verseny véget ért, az applikáció tovább él - bárki felkeresheti, ha egy jó lángos lelőhely után kutat az ország bármely részén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek