Alkoholmentes napot hirdettek október 27-re

Alkoholmentes napot hirdettek október 27-re

"A mértékletes alkoholfogyasztás a kiegyensúlyozott, egészséges életmód része. Magyarországon azonban sokan nincsenek tisztában az egészségügyi kockázatokkal. A felelőtlen, mértéktelen alkoholfogyasztás az egyik legégetőbb társadalmi probléma, ezért fontos a tudatos alkoholfogyasztásra nevelés" – hangzott el augusztus 29-én az AlkoholSTOP program sajtótájákoztatóján.

Borozni jó, de fontos a mérték Fotó: DepositphotosForrás: Travelo

 A Metro áruház és a Heim Pál Alapítvány 2015 nyarán indított közös akciót AlkoholSTOP néven: a hat állomásos rendezvénysorozat keretében változatos programokkal várták a nagyközönséget. A záróeseményre 2015. augusztus 29-én a Metro budaörsi áruházában került sor.

Heim Pál, az AlkoholSTOP Egészségnap programsorozatot életre hívó Heim Pál Alapítvány szakmai igazgatója elmondta: „Az akció részeként 2015. október 27-re Alkoholmentes Napot hirdetünk, amihez bárki csatlakozhat a témához kapcsolódó ötlettel, akcióval vagy műalkotással, de a részvételhez az is elég, ha ezen a napon nem fogyaszt alkoholt."

Az Alkoholmentes Napot ezentúl minden év október 27-én meghirdetik, bízva abban, hogy a kezdeményezés pár éven belül igazi mozgalommá válik. Cél, hogy a mérték újra érték legyen, a felelős fogyasztás pedig mindennapjaink részévé váljon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek