Tapasok és borok az Iparművészeti Múzeumban

A csütörtökön nyíló Tapas - Spanyol gasztro-design című kiállításon kiderül, mitől trendi egy boroscímke, és hogy néz ki egy igazán menő étterem.

A Tapas - Spanyol gasztro-design című kiállítás három egységre osztható: konyha, asztal, étel, írja az MTI. Az alkotók kiemelkedő séfekkel működtek együtt, feldolgozva és újraértelmezve közben számos hagyományos spanyol jelképet is, egyszersmind leróva tiszteletüket néhány ikonikus művész előtt. A kiállítást a szervezők egy kreatív tapas-menühöz hasonlítják, amely magában foglalja az összes olyan területet, ahol összefonódik a design és az étkezési kultúra.

 

Fotó: Iparművészeti Múzeum

A kiállításon szereplő tárgyak a legkülönbözőbb stílusú formák és anyagok kavalkádját nyújtják, melyek az invenció, a kísérletezés és az érzékiség gazdag tárházából táplálkoznak. A több mint kétszáz kiválasztott tárgy mellett bemutatásra kerül egy-két fontosabb étterem nagy műgondról tanúskodó belsőépítészeti kialakítása, és ezzel párhuzamosan az új borászatok építészeti megoldásai is.

Továbbá látható lesz egy válogatás, amely a borosüvegek címketerveinek új grafikai irányait körvonalazza. A tárlatot Antoni Miralda képzőművész és Martí Guixé designer erre az alkalomra készített munkái zárják.

Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója kiemelte, hogy Bécstől Madridig, a nagy rekonstrukciók után újonnan nyílt iparművészeti múzeumok új koncepciójába és missziójába a gasztronómia is teljesen bekapcsolódik. "A világ legjobb múzeumainak java arról szól, hogy egyél, vegyél, érzékelj, élményt szerezz - ez 21. századi dolog" - mondta.

Az idei Design Hét díszvendége szeptemberben Spanyolország lesz, és erre az eseményre még két - egy magyar és egy spanyol - designtárlat is nyílik az Iparművészeti Múzeumban.

A Tapas című kiállítás az Iparművészeti Múzeum és az Acción Cultural Espanola (AC/E) szervezésében a Spanyol Nagykövetség és a budapesti Cervantes Intézet támogatásával nyílik meg. A tárlat augusztus 6-án 12 órától lesz látogatható, keddtől vasárnapig, 10-18 óráig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek