» Bor

Borfutóversenytől a szüretig: őszi boros programok Alsó-Ausztriában

| | Nem érkezett még hozzászólás
Az alsó-ausztriai BorŐsz idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. A rendezvénysorozat keretében a borrajongókat és az ínyenceket 2015. augusztus 21. és november 20. között színes programokkal várják a tartományban.

"Alsó-Ausztria a borhoz kapcsolódó rendezvényeket 1996-ban fogta össze, és jegyeztette be a BorŐsz márkajelzést. A rendezvénysorozat húsz év alatt Európa legnagyobb borfesztiválja lett, és a maga 830 kilométerével a leghosszabb borutca címével büszkélkedhet. Az alsó-ausztriai borutca 1500 borbarát vendéglátóhelyet kínál nyolc borvidék 150 bortermelő helységében. Pincesorfesztiválok, pincelátogatások, borkirándulások, borfutóversenyek, szüretek: a sokszínű programban minden korosztály megtalálja a magának való szórakozást" – írják közleményükben a szervezők.

Augusztus közepétől november végéig több mint nyolcszáz rendezvénnyel várják a vendégeket, amelyek középpontjában a bor, a táj, az életöröm és az élvezet áll. Az érdeklődők többek között megtekinthetik a szüretelést, élőzene kíséretében részt lehet venni borászünnepségeken és pincesori mulatságokon, borutakon lehet túrázni, vagy egyszerűen a szőlő mentén sétálgatni. Aki megéhezett, annak kóstolómenüket, mesterszakácsok által a borhoz párosított ételeket kínálnak.

Alsó-Ausztria a maga 27000 hektárnyi szőlőkertjével Ausztria legnagyobb borvidéke, ahol a bor régi hagyományokra tekint vissza. Az első szőlőket még a rómaiak telepítették mintegy kétezer évvel ezelőtt, azóta határozza meg a tájat és a kultúráját. A helyi borászokat immár a nemzetközi boros elitben tartják számon. A tájtól, talajtól és klimatikus viszonyoktól függően a leggyakoribb fajták a Zöldveltelini, a Rizling, a Fehér Burgundi, a Chardonnay, vagy az olyan nemes vörösborok, mint a Zweigelt, a St. Laurent, és az autochton borfajták, a Cirfandli és a Vöröshegyű (Rotgipfler).

További információk, felvilágosítás, időpontok a programokhoz, fesztiválokhoz magyar nyelven a tartomány honlapján található.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
8 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.