» Bor

Ebben a búzasörben az a csavar, hogy nincs benne csavar

| | Nem érkezett még hozzászólás

Hagyományos bajor típusú búzasört mutatott be a Szent András Sörfőzde a hétvégén. A világ egyik legjobbnak mondott élesztőjével készült Napkincs egy koprodukció eredménye. A sörfőzde új búzasöre a mindössze huszonéves Kelemen Ottó, a Házisörfőzők  III. Nemzetközi Versenyének Grand Prix díjasa és Pekár Mihály, a sörfőzde több évtizedes tapasztalattal rendelkező sörfőzőmestere koprodukciójában készült.

Fotó: Huszti István /Index

A Napkincsben együtt van minden, amit a búza szimbolizál: a tradíció és a megújulás. A világ legjobb WLP300 búzaélesztője mellett a búzamaláta, a pilseni maláta, melanoidin maláta, valamint hallertau perle és magnum komlók is hozzájárultak ehhez. A Sol Invictus, azaz A legyőzhetetlen nap jelmondattal bemutatott 4,9%-os alkoholfokú búzasört a Legfelsőbb Beeróságon kóstolhatta meg elsőként a sörbemutató közönsége - olvasható a közleményben.

„A koncepció az volt, hogy készítsünk egy olyan búzasört, ami újat mutat, ugyanakkor illeszkedik a békésszentandrási hagyományokhoz is. A receptúránkban az volt a csavar, hogy nincs benne csavar: így született meg ez a nagyon finom, egyszerű, de mégis tökéletes búzasör" – fogalmazott a pénteki bemutatón Kelemen Ottó.

Pekár Mihály és Kelemen Ottó
Pekár Mihály és Kelemen OttóFotó: Huszti István /Index

A sörfőzde egyébként több mint 20 éve gyárt magyar kisüzemi sörkülönlegességeket. A főzde erős és karakteresen komlós, illetve gyümölcsös söreinek jellegzetességét a sörfőzde ízvilága és a békésszentandrási víz határozza meg. Sörkínálatukban a valódi gyümölccsel készült söröktől kezdve az erőteljes, közel 10 százalékos fekete sörökig szinte minden megtalálható. A kísérletező kedvű sörivók Békésszentandrás és Szarvas környékére tartva, könnyen útba ejthetik a sörfőzdét.

Idegenvezetés mobilon

Békésszentandrás megismerését internet-kapcsolattal ellátott infópontok segítik, a Pocket Guide mobilapplikáció pedig hangos szövegben mesél szinte minden fontosabb dologról, ami előtt elhaladunk - így idegenvezető nélkül is bebarangolhatjuk az egész alföldi várost. Ha kíváncsi arra, hogy miért érdemes az Alföldre utazni, kattintson ide.
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.