Még a halat is megszerettük Veszprém legújabb éttermében

Július elején nyílt meg a veszprémi Villa Medici új étterme, a MILD, kolléganőnk pedig nem teketóriázott, odautazott és kipróbálta.

Kezdődik a kóstolás: Szent jakab kagyló zakuszkával és lilaburgonya csipsszel Galéria: Villa Medici MildVilla Medici Mild

 A Villa Medici 25 éve indult a Neubauer család vállalkozásaként. Az elegáns szálloda mellett a Medici rövid idő alatt Veszprém egyik legjobb étterméről vált ismertté: ez volt a Gourmet, ami a mai napig stabilan hozza ugyanazt a magas színvonalat. Ide azonban ma már csak előfoglalással lehet bejutni, ugyanis egy este csak 10-12 főnek főznek, ezzel garantálva a valódi gourmet-élményt.

A Medicinek van egy szállóvendégek számára fenntartott étterme is, de ahogy telt az idő, egyre inkább körvonalazódott, hogy lenne igény egy középutas étteremre is, ahol ugyanazt a színvonalat garantálják, csak elérhetőbb áron és könnyedebb, fiatalosabb kínálattal. Amrein Csaba, aki már 15 éve a Villa Medici séfje, egy olyan étlapot álmodott ide, amin egyszerre kapnak hangsúlyt az új trendek és az idényszerűség. A kínálatba az európai vonal mellett az ázsiai konyhát is behozta, így színesítve tovább a MILD arculatát.

Íme a desszert Galéria: Villa Medici MildVilla Medici Mild

 „A MILD leginkább a letisztult gourmet vonalra állt rá, amit nagyon jól is csinálnak, minden fogás a környékbeli termelőktől beszerzett, minőségi alapanyagokból készül. Nem vagyok egy nagy halas, de itt annyira harmonizált a füstölt vörös tonhal a paprikakrémlevessel, hogy még nekem is bejött" – mesélt kolléganőnk a kóstoló menüről.

Ha nyáron Veszprémben járnak és egy hangulatos helyen, a fák árnyékában ücsörögve szeretnének egy jót ebédelni, a MILD tökéletes választás lehet. Utána pedig nézzék meg, milyen cukin hűsölnek az állatkert lakói, vagy lazuljanak egyet a július 22-én kezdődő Veszprémi Utcazene Fesztiválon!

Ha kíváncsiak a többi fogásra is, kattintsanak a fotókra és megnyílik a galériánk!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek