Bécs Budára költözött: új bisztró osztrák borokkal

Bécs Budára költözött: új bisztró osztrák borokkal

Mostantól még közelebb érezhetjük Ausztriát, Budapest határait sem kell elhagynunk, hogy beutazzuk az osztrák borvidékeket. A budai zöldövezetben megnyílt ugyanis a KisBécs borszaküzlet. Napközben könnyű salátákkal és szendvicsekkel, kávéval és helyben készített gyümölcs-, zöldséglevekkel várják a vendégeket.

Fotó: Szalo/KisBécsForrás: Travelo

 A tavaszi jó idővel együtt Ausztria borainak széles választéka érkezett meg Budapestre, a 12. kerületi Hollósy Simon utcába. A szomszédos ország minden borrégiójából, közel harminc neves borászattól összesen több, mint 120-féle bor sorakozott fel a polcokon. A választék kialakításánál fontos szempont volt, hogy a megkérdőjelezhetetlen minőséget képviselő és kristálytiszta boraikról világszerte híres Ausztriából minden árkategóriában kínáljanak borokat, a könnyű nyári boroktól egészen a legjobb dűlős borokig.

Mindezt olyan környezetben, ahová már egy reggeli kávéra, roppanós bécsi virslire vagy omlettre is érdemes benézni. A kellemes budai zöldövezet, a belső tér hangulatos kialakítása és a zöld fűszernövényekkel teli, szomszédos virágbolttal közös terasz a slow food trendet hirdeti, a gyorsétkezés helyett kényelmes tempóban fogyaszthatók a helyben készített szendvicsek és saláták, sütemények. Több alapanyag közvetlenül Ausztriából érkezik, köztük a borokat kísérő sajt- és sonka válogatás.

Fotó: Szalo/KisBécsForrás: Travelo

 Napközben a hely alapítói, az osztrák borokért rajongó baráti társaság ajánl borokat, míg koraestétől folyamatosan frissülő összeállításban 10-20 nyitott palack, köztük a mindennapok borai, közönségkedvencek és különlegességek kóstolhatók. Az üdítően friss bécsi Gemischter Satz vagy dél-stájer sauvignon blanc mellett a szomszédok emblematikus fajtáiból is nagy a kínálat – a ropogós zöld veltelinik (Grüner Veltlinerek) és Wachau legendás rizlingjei mellett gyümölcsös kékfrankosok és zweigeltek, nemzetközi fajták is helyet kaptak a polcokon.

A most megnyílt hely célja, hogy az osztrák borok, amelyek az elmúlt évtizedben a tengerentúlon és a világ minden pontján felkerültek a legjobb éttermek és borbárok itallapjaira, itthon is minél szélesebb körben bemutatkozhassanak. Ezért tematikus kóstolókat, egy-egy fajta vagy régió borait részletesen bemutató programokat is terveznek a közeljövőben és webshopjukon is részletesen bemutatják a borvidékeket, szőlőfajtákat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek