Budapest a világ legjobb kajálóhelyei közt

Aki a legjobb falatokkal akarja kényeztetni magát, vegye az irányt San Sebastian, Párizs vagy éppen Fokváros felé. Vagy esetleg maradjon itthon, ugyanis Budapest is a világ legjobb gasztrocélpontjai között van.

Szereti a hasát? Akkor az alábbi városokba mindenképp el kell mennie egyszer. A világ egyik legmeghatározóbb utazási magazinja, az amerikai Condé Nast Traveler ugyanis kihirdette az aktuálisan legmenőbb gasztronómiai célpontok listáját.

A top tízbe két spanyol (San Sebastian és Barcelona) illetve két olasz (Firenze, Róma) város is bekerült. De előkelő helyen végzett Párizs, Fokváros vagy éppen Tokió is.

Az első helyezett: San Sebastian, Spanyolország
Galéria: Budapest a világ legjobb kajálóhelyei közt
(Fotó: nell haynes / flickr)

De ami a legjobb hír, hogy Budapestet is jegyzik a listán! a 18. legmenőbb gasztrocélpont lett a világon, a 19. Madrid és a 20. Melbourne csak utánunk kullog. A magazin méltatja a budapesti kávéházi kultúrát: a Centrált és a New York Cafét külön kiemelik. A legjobb dolog amit az ember ezeken a patinás helyeken tehet, ha rendel egy csésze kávét és egy rétest. Ja, és persze a gulyást is kötelező valahol megkóstolni.

A 18. helyezett Budapest tele van menő éttermekkel, ez itt például a Michelin-csillagos Borkonyha
Galéria: Budapest a világ legjobb kajálóhelyei közt
(Fotó: Borkonyha)

Az amerikai magazintól egyébként nem áll távol a magyar főváros dicsérete, 2014 októberében például leköröztük Rómát és Bécset is, és Budapest lett a világ harmadik legjobb városa, Firenze és az amerikai Charleston után.

A 6. helyezett Tokiónak gasztro nagyhatalomként bérelt helye van a listán
Galéria: Budapest a világ legjobb kajálóhelyei közt
(Fotó: Bloomberg / Europress / Getty)

Az első tíz helyezettet galériánkban is megnézheti, csak kattintson bármelyik fenti fotóra érte. A top20-ért pedig ide kattintson.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek