Jövő májusban Budapesten rendezik a legmenőbb szakácsverseny európai döntőjét

Jövő májusban Budapesten rendezik a legmenőbb szakácsverseny európai döntőjét

Kiváló bemutatkozási lehetőség a magyar gasztronómia számára a világ legrangosabb szakácsversenye, a 2017-es Bocuse d'Or európai döntője, amelyet Budapesten rendeznek meg 2016. május 10-11-én, húsz ország séfjeinek részvételével – írja az MTI.

A Bocuse d'Or mezőnye a nemzeti selejtezők után a kontinentális döntők legjobbjaiból áll össze: jövőre 11 séf jut tovább Budapestről a 2017-es lyoni világversenyre. Az európai döntő indulóinak 5 óra 35 perc alatt egy hús-és egy halételt kell prezentálniuk. A nyitott boxokban, közönség előtt dolgozó séfek hazájuk kulináris értékeit népszerűsítik, miközben kreativitásból és technikai tudásból vizsgáznak. A végeredményről a résztvevő csapatok elnökeiből álló kóstoló zsűri, valamint a nemzetközi szervezőbizottság tagjaiból és a kisorsolt csapatok trénereiből álló konyhai felügyelő zsűri dönt.

A 2015-ös verseny magyar indulója, Molnár Gábor (jobbra), és segédje, Pohner Ádám (balra)Fotó: Dívány / Dívány

 Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke a szakácsverseny sajtótájékoztatóján elmondta: Bécset, Londont, Lódz-ot megelőzve sikerült Budapestre hozni az európai döntőt, amelyet a Hungexpo területén rendeznek meg 300 millió forintos költségvetéssel, a Sirha Budapest gasztronómiai szakkiállítás keretében.

Magyarország először 2013-ban vett részt a Bocuse d'Or világdöntőjében, Széll Tamás a 10. helyen végzett, Molnár Gábor pedig idén a 13. helyet szerezte meg. Az európai döntő most kiváló lehetőséget nyújt az előrelépésre, miközben Magyarország felhívhatja a figyelmet gasztronómiájára, minőségi termékeire és kulináris örökségére – hangsúlyozta.

Hamvas Zoltán elmondta, hogy a tervek szerint májusban teszik közzé a magyar pályázatot, majd a szeptemberi selejtező és a novemberi elődöntő után, 2016. február 18-án a legjobb hat versenyző közül választják ki azt a séfet, aki az európai elődöntőn Magyarországot képviselheti.

A budapesti Michelin-csillagos éttermek egyre növekvő száma jelzi, hogy "valami nagyon mozgásban van most Magyarországon" – méltatta a város gasztronómiáját a verseny alapítójának fia, Jérome Bocuse is, aki a Sirha Trade Show elnökeként a program lebonyolításának ünnepélyes aláírási ceremóniájára érkezett Magyarországra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek