» Bor

Jövő májusban Budapesten rendezik a legmenőbb szakácsverseny európai döntőjét

| | Nem érkezett még hozzászólás

Kiváló bemutatkozási lehetőség a magyar gasztronómia számára a világ legrangosabb szakácsversenye, a 2017-es Bocuse d'Or európai döntője, amelyet Budapesten rendeznek meg 2016. május 10-11-én, húsz ország séfjeinek részvételével – írja az MTI.

A Bocuse d'Or mezőnye a nemzeti selejtezők után a kontinentális döntők legjobbjaiból áll össze: jövőre 11 séf jut tovább Budapestről a 2017-es lyoni világversenyre. Az európai döntő indulóinak 5 óra 35 perc alatt egy hús-és egy halételt kell prezentálniuk. A nyitott boxokban, közönség előtt dolgozó séfek hazájuk kulináris értékeit népszerűsítik, miközben kreativitásból és technikai tudásból vizsgáznak. A végeredményről a résztvevő csapatok elnökeiből álló kóstoló zsűri, valamint a nemzetközi szervezőbizottság tagjaiból és a kisorsolt csapatok trénereiből álló konyhai felügyelő zsűri dönt.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke a szakácsverseny sajtótájékoztatóján elmondta: Bécset, Londont, Lódz-ot megelőzve sikerült Budapestre hozni az európai döntőt, amelyet a Hungexpo területén rendeznek meg 300 millió forintos költségvetéssel, a Sirha Budapest gasztronómiai szakkiállítás keretében.

Magyarország először 2013-ban vett részt a Bocuse d'Or világdöntőjében, Széll Tamás a 10. helyen végzett, Molnár Gábor pedig idén a 13. helyet szerezte meg. Az európai döntő most kiváló lehetőséget nyújt az előrelépésre, miközben Magyarország felhívhatja a figyelmet gasztronómiájára, minőségi termékeire és kulináris örökségére – hangsúlyozta.

Hamvas Zoltán elmondta, hogy a tervek szerint májusban teszik közzé a magyar pályázatot, majd a szeptemberi selejtező és a novemberi elődöntő után, 2016. február 18-án a legjobb hat versenyző közül választják ki azt a séfet, aki az európai elődöntőn Magyarországot képviselheti.

A budapesti Michelin-csillagos éttermek egyre növekvő száma jelzi, hogy "valami nagyon mozgásban van most Magyarországon" – méltatta a város gasztronómiáját a verseny alapítójának fia, Jérome Bocuse is, aki a Sirha Trade Show elnökeként a program lebonyolításának ünnepélyes aláírási ceremóniájára érkezett Magyarországra.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.