» Bor

Ezen a hétvégén: fagyi, szusi, bor, tor

| | Nem érkezett még hozzászólás
Ha logikát keresünk a hétvége gasztronómiai élvezetekben tobzódó eseményeiben, akkor például összeköthetjük őket gondolatban az évszakváltással: kifelé a disznótorból, egyenesen a fagyiszezonba. Vagy: távolodva a pezsgőszezontól, megérkezve a borversenyszezonba.

Az apropó azonban mindegy is: lényeg, hogy menjenek, kóstoljanak, a szusit viszont ne keverjék a disznótorossal! Vagy a fagyival. Mi lesz ennek a vége...? Mértéktartással az év egyik legváltozatosabb gasztrohétvégéje is lehet! Mutatjuk, mit hol talál! 

VinCE Budapest, a borrajongók ünnepe

Március 6-8. között, a Corinthia Hotel Budapestben, Közép-Európa egyik legrangosabb bortalálkozóján idén már hatodik éve, hogy a világ minden pontjáról érkező előadókat, szakértőket, sőt Master of Wine-okat várnak Budapestre. A 260 stand között a gasztrokiállítók egy külön szekcióban kaptak helyet. A minőségi borválasztékhoz etyeki kézműves sonkát, olasz tésztákat, pestót és focacciákat, szarvaskolbászt és töpörtyűt, érlelt sajtokat kínálnak. Az ínyencek sushinak és cukrászkülönlegességeknek örülhetnek.

Első Fagylalt Kiállítás és Fesztivál

A 2015-ös fagylaltszezon újdonságainak bemutatására szinén március 6-8. között kerül sor. Helyszínnek a Syma Csarnokot választották a rendezvényhez, így könnyen befér majd mindenki, aki a belépőjegy kifizetése után ingyen végig szeretné kóstolni a magyar és a nemzetközi kiállítók kínálatát.

VI. Szegedi Toros és Pálinkafesztivál

Már megkezdődött, és március 8-ig még tart a fesztivál a szegedi Széchenyi téren.  Az esemény hagyományaihoz híven most is böllérversennyel és káposztafőző versennyel várja a vendégeket. Az egyetemisták még „Toros Olimpia” vetélkedőre is benevezhetnek, ahol pálinka-nyereményekért indulnak a versenyzők. Mi sül ki ebből? Hurka, kolbász, és mindenféle malacságok.

Travelo tipp

Ha Szegeden jár, semmiképpen ne mulassza el a találkozást a vadaspark tapírcsikójával vagy a vicces fülű vaddisznókkal! Böngésszen további szegedi tippjeink és szállásajánlataink között!

Szoboszlói Toros Napok

„Toros ételek kritikus mennyiségben” a mottója a hajdúszoboszlói Szent István parkban a pénteken keződő, március 8-ig tartó fesztiválnak, a célja pedig a hagyományok áplása és a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése.

Számos népi és tájjellegű étel mellett magyar pálinka és bor szerepel a gasztronómiai kínálatban. Népi játszóház, tombola, torkos vigadalom és tánc a program, az utolsó napon tájidegen zumba fitnessel.

Travelo tipp

Fedezze fel a várost ingyen köztéri wifivel egy PocketGuide túrán, saját telefonján. Ha egy napnál tovább maradna, keressen szállást is Hajdúszoboszlón!

III. Veszprémi Bor, Blues, Böllér Napok

Töpörtyűsütő és kolbásztöltő verseny, karitatív süteménysütő verseny és Hungarikum Nap a programban Veszprém hangulatos új helyszínén, a megújult, parkosított Séd-völgyben. A programok pénteken kezdődnek, és március 8-ig tartanak. Esténként pedig a blues jut főszerephez, olyan fellépőkkel, mint Török Ádám és a Mini, a Hobo Tribute, a Bluesberry Band & Muck Ferenc.

Travelo tipp

Ha kedvet kapott hozzá, hogy megnézze, milyen a Séd-völgy, ne feledkezzen meg róla, hogy a közelben van a folyamatosan megújuló állatkert az elefántparkkal, több kiváló tanösvény és kilátó, és a Bakony erdei is!

Veszprémi szállásajánlatokat itt talál.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Még mindig tart a nyár! Hosszabbítsa meg a nyarat Törökországban és Egyiptomban. Akár 2 gyermek szállása is ingyenes! (x)

rallymax új galériát hozott létre
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
41 perce
rallymax élménybeszámolót írt
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
56 perce
Laczko új galériát hozott létre
Postojnai cseppkőbarlang
2 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.