Wine Show - fényűző hétvége a borvilágban

Wine Show - fényűző hétvége a borvilágban

Közel száz nemzetközi szakértő, köztük nyolc Master of Wine sztárvendég, kiemelkedő borászok és pincemesterek, szakírók és specialisták érkeznek Budapestre a tavasz első hétvégéjén, március 6-8. között. A nagyszabású Wine Show-n azok a hazai borászok is bemutatkozhatnak, akik a VinCE magazin előzetes tesztjein már bizonyítottak. A sétáló kóstolón ötcsillagos környezetben kiállító több mint 100 borászatnál közel ezerféle bor kóstolható napijeggyel, emellett a Corinthia Hotel termeiben összesen 22 másfél órás, különleges borokkal kísért tematikus kurzussal, a VinCE Bárban pedig további mini-kurzusokkal készülnek a szervezők.

Fotó: VinCe Budapest

Március 6-án idén először a VinCE Awards gálával indul a hétvége, ahol 10 kategóriában adnak át szakmai díjat. A mesterkurzusokon a borvilág trendjei és legendás borvidékei lesznek műsoron, 150 legalább 4-5 csillagosra értékelt, válogatott borászat tételeit kóstolhatja a közönség.

A díjátadó gálát idén először, hagyományteremtő céllal szervezik meg. A 10 kategóriában kiosztott elismeréssel olyan kimagasló teljesítményeket jutalmaznak, amelyek egy klasszikus borverseny keretében nem mérhetőek. A szakma visszajelzést adhat a legátgondoltabb borlap, a legeredményesebb borkereskedő személyére, de a gasztronómiai és turisztikai szempontok is érvényesülnek – a borvacsorák, borhotelek és borprogramok között is a legjobbakat díjazzák.

„A VinCE Budapest szakmaiságát idén is neves, a világ minden pontjáról érkező előadóink és a kivételes értéket képviselő borsorok adják. Nemzetközi sztenderdek szerint alapítottuk meg idén a VinCE Awards díjat is. Célunk, hogy a szakma és jeles szakértői zsűrink segítségével megtaláljuk és példaként állítsuk mások elé azokat a hazai sikereket, amelyekre nemcsak itthon, de az egész borvilág előtt büszkék lehetünk." – mondta el Németh Ágnes, a rendezvény főszervezője.

A champagne és pezsgő tematikájú előadásokat Márkus György és Essi Avellan nyitja; az első Pezsgő és Champagne Világbajnokság (CSWWC) nem évjáratos díjazottjait mutatják be. A legrégebbi alapítású champagne-ház, a Ruinart pincemestere személyesen érkezik Budapestre, hogy legendás chardonnay pezsgőikről meséljen, majd vasárnap kinyílik a teljes pezsgővilág; Somlótól Nagy-Britanniáig és Champagne-ig, az olasz pezsgőkultúrával zárva az előadássorozatot.

A mobilalkalmazások és digitális borlapok terjedésével érezhető, ahogyan a borok világát is átalakítják a technika vívmányai. A VinCE Budapest nemcsak a felhasználóbarát jegyvásárló platformmal, de újdonságként két digitális fejlesztéssel készül. Egyikük a „Nagy Kihívás" kurzus, ahol iPadeken pontozva, az eredmények valós idejű feldolgozásával annak járhat utána a közönség, vakon felismeri-e a csúcsborokat és hasonlóan pontoz-e, mint a panelben ülő szaktekintélyek. A kiállításon pedig okostelefon alkalmazás segítségével keresik majd, milyen bor a közönség kedvence, milyen tételek vannak épp a Top10-ben.

VinCE Budapest Wine Show
2015. március 6-8.
Corinthia Hotel Budapest *****
Programok: vincebudapest.hu
(a mesterkurzusok borsorai, a kiállítók folyamatosan frissülnek)
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek