Látták már Alsóörs fából faragott Harley-mociját?

Lassan 20 éve, hogy a Harley-Davidson Open Road Festnek Alsóörs ad otthont, ebből az alkalomból pedig egy emlékművet avattak a településen. A Stihl fűrésszel faragott Harley-Davidson a Strand sétányon kapott állandó helyet. Nagy márkák találkozása Alsóörsön.

 

Fotó: Harley.huForrás: Travelo

 A balatoni településen megrendezett találkozóra minden évben több ezer motoros érkezik, az idei évben azonban a Stihl cég is beszállt a buliba, és elvitte a fűrészeit, hogy aztán a híres Harley – Davidson motorcsalád egyik legszebb darabját, a Fat Boy névre keresztelt valós méretű szobrot faragják ki a segítségével.

Az egyedi alkotást Alsóörs jelképesen már a 18. Harley-Davidson Open Road Festen megkapta, de csak augusztus 19- én adták át hivatalosan, és a Strand sétány elején lehet megcsodálni. A motort egy több száz kilós tölgyfarönkökből faragta ki láncfűrésszel Gáborecz István szobrászmester. A talapzatát pedig Spirk László, lovasi motoros és csapata készítette el abból a vöröskőből, amelyet Kálmán Csaba református lelkipásztor biztosított az emlékműhöz. A fából készült motor a település központi helyére került, így mutatva az alsóőrsiek elköteleződését a közös teljesítmény és az összefogás fontossága iránt - olvasható a Harley weboldalán.

Fotó: Harley.huForrás: Travelo
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek