Belefulladt két férfi a Balatonba

Belefulladt két férfi a Balatonba

Sajnos nem múlik el tragédia nélkül ez a hétvége: két, húszas éveiben járó fiatalember holttestét találták meg a vízimentők szombat délután a Balatonban, Siófoknál.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szerint a fiatalok vízibiciklit használtak az Isztriai sétány előtti szakaszon. Ekkor történt a baleset, amelynek körülményei egyelőre tisztázatlanok.

A két férfi holttestét a parttól körülbelül kétszázötven méterre, két méter mély vízben találták meg a búvárszolgálat munkatársai - írja az MTI.

Legutóbb egy tizennyolc éves fiú fulladt bele a Balatonba, aki szintén vízibicikliről került a mélyebb vízbe. A vízibicikli utasai közül senki, így a fiatal fiú sem tudott úszni, így amikor elmerült, senki nem tudott a segítségére sietni.

Megdöbbentő, de a tóba belefulladó emberek nagy része nem tud úszni, mégis belemegy a vízbe. Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke nemrég keserű szavakkal fakadt ki ennek kapcsán. Szerinte nem elég agresszív a vízimentők kommunikációja, sőt néha már-már erőtlennek érzi magukat a közönnyel szemben. Facebook bejegyzésében Bagyó azt taglalta, hogy beszélnünk kell az előzményekről is, arról, hogy egy úszni nem tudó ember hogyan jut el arra a pontra, hogy mégis vízbe ugrik. "Óvodás kortól felnőtt korig mindenkit be kell vonni a párbeszédbe" - fogalmazott, hozzátéve hogy várja mindenkitől az észrevételeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek