Öt vízpart közeli kertmozi, ahol jókat nosztalgiázhat

Frissen pattogtatott kukorica-illat, szúnyogokkal körberajongott vetítővászon és retro hangulat naplementében - ilyen élménnyel várják ma a kertmozik szerelmeseit. Öt vízpart közeli mozit mutatunk, ahol még mindig érdemes nosztalgiázni lefixált műanyagszékeken ülve vagy a fűben pokrócon piknikezve.

Fövenyes

A hangulat a múltat idézi, de a digitális hang- és vetítéstechnika elrepít minket Hollywood sikereihez. Szerdánként művészfilmek az ínyenceknek, frissen sült pop-corn, hideg üdítők és meleg fogadtatás - írják a Balatonudvari-Fövenyes egyik hangulatos kis utcájában eldugott szabadtéri filmszínház üzemeltetői a Facebook-oldalukon.

Fotó: Fövenyes kertmozi / Facebook

Hétvégente már reggel 9 órától külön programokkal várják a családosokat. Szombatonként például a 3-14 éves korosztályt célzó, környezettudatosságra, természetismeretre nevelő program-sorozaton belül bábelőadásokra, kézműves foglalkozásokra és gyerekkoncertekre lehet számítani. Vasárnap reggelente pedig a kisbabás családoknak készülnek a Zenélő Kertmozi foglalkozással, ahol a zene és a hangszerek fejlesztő világát segítenek megismertetni. A Fövenyes kertmozi programjairól és az esti vetítésekről bővebben itt olvashatnak.

Jegyár: 1000 forint

Miért ajánljuk? Mert kutyabarát kertmozi!

Tobruki strand - Balatonfűzfő

Ebben a moziban a széles vászon után a pázsitnak van a legnagyobb szerepe csütörtök esténként. Mert ahogy besötétedik, mindenki hozza magával a napozóágyát, a hálózsákját vagy a pokrócát, sőt, a rutinosabb kertmozizók még szúnyogriasztó spray-vel is készülnek. Ugyanis itt nemcsak, hogy a szabad ég alatt, de tényleg partközelben, akár a fűben heverészve lehet filmeket nézni. A strandmozit tavaly szervezték meg először, akkor egy-egy előadásra mintegy százan voltak kíváncsiak. A program minden este kilenc órakor kezdődik, rossz idő esetén azonban nem érdemes vele kalkulálni. Tóparti moziként a vetítések gyakorlatilag a viharjelző berendezés jelzéseitől is függnek. (Frissebb: az üzemeltetők a strandmozi Facebook-oldalán posztolták, hogy a héten már nem tartanak vetítéseket, de terveik szerint jövőre is ott folytatják, ahol idén abbahagyták - a szerk.)

Fotó: Strandmozi Balatonfűzfőn / Facebook

Miért ajánljuk? Mert ingyenes! (A Magyar Mozik szervezet támogatja a vetítéseket.)

Balatonlelle

Több éves szünet után június közepén nyílt meg újra Balatonlellén a tópart egyik legnagyobb kertmozija, amit sokan csak a Sió Mozi nyári kistestvéreként emlegetnek. Az igazi balatoni kertmozi hangulatot itt is a multiplex mozikban megismert digitális vetítés- és hangtechnikával igyekeznek vegyíteni. Bár nem vörös bársonyfotelekben, de itt is beülhetünk a kipattintott testeket felsorakoztató Baywatchra, vagy Szabó Kimmel Tamás főszereplésével a Pappa Pia című magyar zenés vígjátékra, a gyerekesek pedig akár a Gru harmadik részére. Sőt, ebben a moziban is készülnek rendhagyó családi programokkal, és egy-egy délutánon például zenés bábelőadásokkal várják a kiskorúakat. Mivel a mozi fedett, így rossz idő esetén sem kell a nyaralós estéket a négy fal között tölteni. Augusztusi moziműsor itt.

Fotó: Balatonlelle Kertmozi / Facebook

Jegyár: mozi 1200 forint, bábszínház 1500 forint

Miért ajánljuk? Mert esténként két filmet is vetítenek, csütörtökönként ráadásul hármat!

Még azért nem ért véget a nyár...

Jó idő, napsütés, medencepart, egy finom koktél s persze kényelmes szobák, szuper programok... mindez hol máshol, mint Zalakaroson, a Karos Spa-ban! Az idei nyár nagy attrakciója a Kockajáték LEGO*Játszóház , ahol megelevenedik generációk kedvenc játéka, küldetések, távirányítós LEGO* vonat, jármű építés... Gyertek és legyetek Ti is újra gyerekek! (X)

Csopak

"Ha kiraknak a családi fészekből, ide költözöm. Kedves a kiszolgálás, szuper a hangzás, a nem túl nagyszabású csopaki éjszakai élet kihagyhatatlan állomása" - olvasható egy mozilátogató véleménye a hely Facebook-oldalán. És hát kell ennél jobb ajánlás egy helynek? Ugye, hogy nem! Piros fröccsöntött, földbe lefixált székek, este kilenctől csillagos égbolt és egy hatalmas füves placc - ilyen díszletekkel és az aktuális nyári filmkínálattal várják a látogatókat itt is. És persze az idei nyár egyik kosztümös slágerfilmjét, a Kincsemet az itt felsorolt összes mozihoz hasonlóan Csopakon is vetítik. Teljes augusztusi moziműsorukról itt olvashatnak.

Fotó: Csopak Kertmozi

Jegyár: egységesen 1000 forint

Miért ajánljuk? Mert ez autósmozi is egyben, legalábbis tíz kocsinak biztosan van hely a placcon. És még szeptember elején is tartanak vetítést.

Zalakaros

A Balatontól picit távolabb eső, de gyógyvíz közeli és egyébként szintén fedett zalakarosi kertmozit még a hetvenes évek közepén építették, kihasználatlanság miatt többször is be akarták zárni. Aztán üzemeltetői belátták, hogy a korszerűsítés elkerülhetetlen, még akkor is, ha a régi idők hangulatát szeretnék mindenáron megőrizni. Így aztán ahogy megújult a mozi, itt is helyet kapott a digitális technika, hogy a nagyvárosi multiplexekhez hasonlóan Zalakaroson is a legaktuálisabb filmeket tűzhessék minden hónapban műsorra. A pénztár minden este háromnegyed nyolckor nyit, így bőven jut idő sorban állni a büfében a pop-corn beszerzéséhez, de még ha a fürdőben is töltik a zárórát, akkor is kényelmesen elérik az este kilenckor kezdődő vetítést. Augusztusi moziműsor itt.

Fotó: Zalakarosi Kertmozi

Jegyár: 1200 forint, a kedvezményes jegyért 14 év alatti gyerekeknek, nyugdíjasoknak és helyi lakosoknak 1000 forintot kell fizetni.

Miért ajánljuk? Mert nemcsak nyáron működik, minden évben már tavasszal megnyitja kapuit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek