Relaxáló kényeztetés télen-nyáron a Balaton partján

Spineliner kezelés, masszázs tibeti hangtálakkal, aloeverás relaxáló masszázs - különleges élmények és gyógykezelések várják a vendéget, ha elromlott az idő, vagy egyszerűen csak komolyabban szeretné venni a lazítást, amikor a Balatonnál üdül.

Leáldozni látszik a „zimmer frei" szállásoknak, mióta a Balatonon egyre több olyan szálloda épül, amiben nem csak nyáron jó megszállni. Ha a magyar tengerre gondolunk, többségünknek még mindig csak a nyári vakáció jut eszébe, pedig a wellness szállodák széles palettájának köszönhetően többé nem időjárás-függő egy balatoni kiruccanás. Elsősorban azokhoz szólunk most, akik az aktív kikapcsolódás után egy relaxáló hétvégére vágynak akár abban a szállodában, amihez akár húsz évvel ezelőtti nosztalgikus élményeik is fűzhetik. 

Jólesik megpihenni - NaturMed Hotel CarbonaFotó: NaturMed Hotel Carbona / Facebook

Spineliner kezelés a NaturMed Hotel Carbonában

Annak, aki irodai munkát végez, bizonyára ismerős a sok gépelés, görnyedés okozta hátfájási panasz, amelyek oly sokszor visszatérnek sanyargatni az embert. Ha már gyógyhotelben vagyunk, úgy döntöttünk, kivizsgáltatjuk a panaszokat és alávetjük magunkat a híres hévízi terápia egyikének, egy Spineliner kezelésnek.

A kezelés folyamata sokkal inkább idéz egy csontkovácsnál tett látogatást, mintsem a masszázs okozta ellazulást, ugyanakkor nem is a relaxáció a spineliner elsődleges célja. Ahogy a gyógymasszőr egyenként felméri a csigolyákat, olyan érzés, mintha kalapáccsal rögzítené a gerincoszlopot, ezzel „kikupálva" a hanyag tartásunkat. A felmérést követően pedig az egész hátunk felületét végigkíséri az eszközzel a nyaki csigolyáktól egészen a keresztcsontig, ami közben sikerül egy kicsit mégiscsak ellazulni.

Mi is az a spineliner?
A spineliner egy hátfájás és gerinc problémák kivizsgálására és kezelésére, valamint izom-ízületi rendszer számítógépes elemzésére, kezelésére alkalmas mechanoterápiás készülék. A modern „csontkovács" berendezés elemző funkciója lehetővé teszi a gerinc csigolyáról csigolyára történő vizsgálatát, elemezve a gerinc részeit – a nyaki, háti, ágyéki, keresztcsont táji régiót – és az eredményt grafikusan jeleníti meg. Kiválóan alkalmazható fejfájás (fülzúgás, szédülés) esetleges nyaki eredetének felmérésére, derékpanaszok hátterének szegmentális vizsgálatára, a gerincoszlop egyes szakaszai működésének csigolyánkénti elemzésére.

A diagnózis függvényében a Carbona Hotelben minden panaszunkra létezik valamilyen kezelés; lehetőségünk van alternatív masszázsokra, immunerősítő terápiákra de akár speciális mozgásterápiákra is. A gyógyhotel különlegességei közé tartozik a nem mindennapi -170 °C-ig lehűlő jégszauna és a gerincerősítő tradicionális súlyfürdő is. Ha csak rövid időt töltünk Hévízen, akkor érdemes beugrani egy wellness brunchra, amely 12 és 14 óra közötti ebédet és teljeskörű wellness használatot biztosít egész napra, mindössze 7900 Ft-ért.

A NaturMed Hotel Carbonában számtalan masszázs közül választhatFotó: NaturMed Hotel Carbona / Facebook

Tibeti hangterápia a Club Tihanyban

Aki járatos a tibeti kultúrában, bizonyára hallott már a rezgések jótékony hatásairól. Kíváncsiak voltunk, valóban hatásos-e a buddhista szerzetesek ősi gyógymódja, így kaptunk az alkalmon és bejelentkeztünk egy tibeti hangtál „masszázsra" a Club Tihany wellnessközpontjában.

Hotel Club Tihany – „Sziget a félszigeten”
A Balaton egyik legszebb helyén, a festői Tihanyi félsziget csúcsán, közvetlen vízparton, hatalmas árnyas stranddal, számtalan felnőtt és gyermek animációs programokkal, 1200m2-es wellness szigettel, vízi és szárazföldi sportokkal várjuk kedves Vendégeinket. Igazi paradicsom a nyaralni vágyók és szabadságukat aktívan eltölteni szándékozó vendégek számára. (X)

 A terápiát különböző fémekből öntött hangtálak segítségével végzik, nagyságuk a kezelés alatt érintett területek méretétől függ. A módszer rajongói szerint a hangtálak három szinten hatnak az emberre. Az első szint a fizikai test számára érzékelhető hatások, a hang és a rezgés. A hangterápia évezredek óta segíti a test és tudat egységének megteremtését. A meditatív állapotot mantrákkal, zenével vagy imával – a mi esetünkben pedig a hangtál puha megszólaltatásával – hívták elő, amely hallóidegeken keresztül az agykérgi területeket ingerli, és így vált ki pozitív élettani hatásokat. Ezen jótékony hatások közé tartozik például a stresszoldás, a háti és deréktáji fájdalmak fellazítása és megszüntetése, nyaki és vállizomzat lazítása, fejfájás megszüntetése, az emésztés szabályozása, alhasi görcsök oldása vagy az alvási problémák enyhítése.

Tibeti hangtálak várnak a masszázs megkezdésére a Club TihanybanFotó: Hotel Club Tihany / Facebook

A negyvenperces kezelés után úgy éreztük magunkat, mintha napokat aludtunk volna át; kipihentté és kiegyensúlyozottá váltunk, a hangtál tompa kongását pedig még órákig tudtuk volna hallgatni.

Nyári vakáció kettesben
Töltse a várva várt nyaralást olyan helyen, ahol a pihenés és szórakozás az egészséggel együtt karöltve jár és ahol a frissítő élménymedencék, a csodás környezet gondoskodik a kényelemről. A nyaralás alatt törődjön az egészségével is, vegyen részt állapotfelméréseinken és személyre szabott kényeztető programjainkon. Merüljön el Ön is a nyár örömeiben! (X)

A Club Tihany retro hangulata pedig nosztalgiára hívott, így a masszázs után mártóztunk egyet a Balatonban. A hotel nyugalmas, saját strandja pedig lehetővé tette, hogy a hangtál után most a természet rezgéseit hallgatva kísérjük nyugtára a naplementét.

A Hotel Silverine Lake Resort madártávlatbólFotó: Attila Pethe / Hotel Silverine Lake Resort

Aloeverás relaxáló masszázs a Hotel Silverine Lake Resortban

Ha már szóba jött a hangterápia, valódi vizikoncertnek lehetünk fültanúi sötétedés után a balatonfürdei Silverline Lake hotel teraszán, ahol békák, tücskök és a vízivilágban tevékenykedő társaik a muzsikusok. A vitorláskikötő mellett található hotel tóparti szobáiban a kellemes panoráma mellett valódi közelségben lehetünk a balatoni élővilághoz.

A Balaton „töltő” szerepben
Hogyan tud a vízparti wellness, új erőket adni és tudja más színben feltüntetni a világot? A válasz: a Balaton-felvidék természeti kincsei megfűszerezve Balatonalmádi mesés tájaival, összegyúrva a Hunguest Hotel Bál Resort gasztronómiai és wellness kényeztetésével, valamint speciális terápiáival, munkatársainak szakmai tapasztalatával. A megoldás csak egy kattintásnyira! (X)

Ha mégsem kerültünk volna még eléggé alfába a teraszos relaxációtól, vagy az aktív kikapcsolódás hívei vagyunk, és valami levezetésre vágynánk a biciklitúra után, egy aloeverás relaxáló masszázs a nap méltó zárása lehet. Ez nem az a kezelés, ahol úgy megdolgozzák az izmainkat, hogy alig bírunk talpra állni, az aloeverás masszázs lényege az abszolút relaxáció és ellazulás. A fő hangsúly ezúttal a végtagokon van, a vádlit és alsó combot követően a karok következnek, majd a hát. A zöld növénynek pedig nem csak az illata jó, leégés esetén tökéletes gyógymód a piros felületek kezelésére, emellett jobb, mint bármelyik masszázsolaj!

Csendéletek a Hotel Silverine Lake ResortbólFotó: Lengyel Balázs / Hotel Silverine Lake Resort

Nem kell elkeserednünk tehát, ha a nyaralásunkat meghiúsítaná egy-egy hosszabb esőzés, amennyiben a megfelelő wellness szállodát választjuk, bőven adódik kikapcsolódási lehetőség a csocsózáson kívül beltéren is.

Újságírónk a Bahart Zrt., a Hotel Carbona Zrt., a Club TIhany Zrt. és a Silver Invest Kft. vendégeként járta be a Balatont.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek