Bor, sör, jazz és kertmozi: balatoni programajánló a hétvégére

Szerencsére kicsit alább hagyott a kánikula, és higgye el, jó ez, ha éppen a Balatonra készül a hétvégén. Annyi szuper program kínálkozik ugyanis, hogy felesleges lenne csak a napon sütkérezni! Olvasson tovább, mert a Balcsit minden oldalról körbejárjuk!

A cikk íróját is meglepte, hogy mennyi színes időtöltésre nyílik a július 14-15. hétvégén lehetőség a Balaton körül. Remélem, az olvasó is így lesz ezzel, és már csomagol is: irány Balatonfüred, Fonyód, Földvár... még Veszprémig is érdemes lesz elmerészkednie!

Kertmozizzunk!

Már korábban megírtuk, hogy kinyitott a fövenyesi kertmozi, de ne higgyék, hogy Balaton-szerte ez az egyetlen hely, ahol a szabad ég alatt mozizhatunk. A welovebalaton.hu honlap szerencsére egész hétvégére összeszedte az e hétvégi moziműsort, úgyhogy ebből merítettünk: ma este máris múlhatatlan nyaralásélményben lehet részünk, ha Balatonlellén (23 órától) vagy Fövenyesen (21 órától) vagyunk, ugyanis a Baywatch film lesz műsoron. Ha borzongani szeretnénk, Akaliban, Vonyarcvashegyen és Csopakon is a Majmok bolygója: Háború című filmet vetítik este kilenctől.

Holnap este kilenckor Akaliban vagy Lellén a Gru 3-at nézhetjük, Vonyarcon pedig a Pókember: Hazatérés lesz műsoron. Ha ott lennék, nem hagynám ki vasárnap a Kincsem-et Akaliban este kilenckor, vagy a Star Wars: Zsivány Egyes-t Vonyarcon.

Balatonfüred: ezúttal nem a vitorlázásé a főszerep

Ha a Füred és víz kombinációról eddig csak a vitorlázás jutott eszébe, akkor most nagyot nézhet: kezdődik a Vizes Világbajnokság, melynek nyílt vízi számait Füreden rendezik. Július 15-én a férfi 5 kilométeres úszás döntője, vasárnap pedig a női 10 kilométeres úszás döntője látható.

Forrás: Travelo

 Balatonboglár

A boglári Kultkikötő Jazz és a bor fesztiválja már javában tart. A családbarát programon 14 év alatt ingyenes a belépés. Július 14-én a Coltrane Legacy és Hajdu Klára Quartet feat. Fekete-Kovács Kornél ad koncertet.

Július 15-én - Barabás Lőrinc Quartet és Babos Gyula-Makrokozmosz lépnek fel. Kapunyitás 19 órakor, a koncertek 20 órakor kezdődnek. A mediterrán hangulatú udvaron esténként négy-hat borász várja a látogatókat. További információ és jegyvásárlás itt.

Debreceni Bor- és Jazznapok 2017. augusztus 3-6.
Az észak-alföldi régió legrangosabb borfesztiválján 16 borvidék 60-70 családi borászatának borait ízlelhetik. Három dzsesszszínpadon több mint 40 dzsesszformáció gondoskodik a hangulatról, esténként pedig dzsesszmozi várja az érdeklődőket a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. A rendezvény ingyenes.
Részletes programajánló a rendezvény közösségi oldalán. (X)

 Krisecco feszt, Kéthely

Kéthely csupán egy kőhajításnyira fekszik Balatonszentgyörgytől, illetve magától a tótól. A Kultkikötő és a Kristinus borbirtok együttműködése nyomán ismert hazai előadók váltják egymást a szabadtéri színpadon, és a mai nappal kapcsolatban máris egy programváltozást kell bejelentenünk: az eredetileg meghirdetett Zoohacker betegség miatt lemondta, helyére az Irie Maffia ugrik be este nyolctól – kizárt tehát, hogy a látogatók tánc nélkül vészeljék át az estét. Ugyanez a helyzet a szombattal is, amikor a Margaret Island ad koncertet.

 Az eseményre Keszthelyről ingyenes buszjárat is indul. Részletes leírás a programokról és a jegyvásárlásról itt.

Aki kutyával indul neki ezen a hétvégén a Balatonnak, annak a fonyódi strandot javasoljuk bázisul, ugyanis itt ez a hétvége csak a kutyákról és gazdijaikról szól. Erről részletesebben itt írtunk.

Fotó: Kristinus Borbirtok / Facebook

 Szórakoztatási nagyágyú: Veszprémfeszt

Javában dúl a Veszprémfeszt, amely már tegnapelőtt elkezdődött. A koncertek az Érseki Palota átépítése miatt idén új helyszínre költöznek: a Veszprémvölgyben található História Kertben rendezik meg őket. Július 14-én este Tom Jones ad élő koncertet este kilenctől, őt Zséda követi tíztől, a holnap esti főműsor pedig Prince zenekara a The NewPower Generation. Veszprémben még vasárnap este is lesznek koncertek, többek között a Malek Andi Soulistic lép fel este nyolctól.

A Veszprémfeszt kísérőprogramja a Rozé, Rizling & Bor napok, és megint lesznek garantált városnéző séták is: ennek keretében július 15-én, szombaton, 11.00 órától a VeszprémFest-hez, illetve július 19-én, szerdán 18:30 órától az ingyenes Utcazene Fesztiválhoz kapcsolódóan garantált városnézéseket szervez helyi, profi idegenvezetők közreműködésével. A Bakony és Balaton kártyával érkezők számára a Veszprém Séták ingyenesek! A séták minimum 5 fő részvételével indulnak.

Klassz a pArton - mert tényleg klassz a klasszikus a parton

Az egész Balatont körbelengi ezen a nyáron a klasszikus zene. A Klassz a parton rendezvénysorozat e hétvégi állomásán a Varázsfuvolát hallhatják az érdeklődők Balatonalmádiban. A rendhagyó előadásra a Wesselényi strandon kerül sor 18 órától. További információ a szereposztásról itt.

+ 1 tipp túrázóknak
Ha nem csak zenés-táncos lötyögésre vágyik a hétvégén, akkor irány Badacsony: a szombat délelőttöt aktívan, a város zajától távol töltheti, tudtuk meg a welovebalaton-tól. Árvai Gábor geo- és madarász túravezető segítségével a Badacsony madárvilágával ismerkedhet 10 órás indulással. Gyülekező a Szegedy Róza-háznál. A túra 5 kilométeres, nagyjából három és fél órát vesz majd igénybe, és érinti a szerelmesek kövét, a Rózsakövet és a Kőkaput is.
Badacsonyban, illetve Badacsonytomajon egyébként emellett borhetek is vannak, de ez a kiváló borairól ismert falu esetében valószínűleg senkit nem lep meg. Egészen július 30-ig kóstolhatjuk a nedűket programok kíséretében.

 Sör és szabadtéri előadások Tihanyban

A Tihanyi Szabadtéri Játékok június 30. óta tart, és ennek keretében egészen augusztus 26-ig tartanak koncerteket és előadásokat. Július 14-én este egy zenés akcióvígjátékot láthat a nagyérdemű a Bujtor István Szabadtéri Színpadon, mégpedig Rejtő Jenő Szőke ciklonját, holnap pedig a Budapest Jazz Orchestra Queen show-ját hallhatják az érdeklődők. Mindkét műsor este fél kilenckor kezdődik. Részletes programleírás a rendezvénysorozatról itt olvasható.

Forrás: Travelo

 

Ehhez kapcsolódik egy másik rendezvény július 14-én, az I. Tihanyi Kézműves Sörfesztivál, ahol ne felejtse el megkóstolni a valódi Tihanyi Levendulás Sör mellett a a hazai kézműves sörforradalom talán legsikeresebb főzdéjének, a HopTop-nak a kiváló söreit. A részletes leírás a rendezvény közösségi oldalán olvasható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek