Imád strandon olvasni? Irány Keszthely és a strandkönyvtár!

Imád strandon olvasni? Irány Keszthely és a strandkönyvtár!

 Hinné-e vagy sem, Keszthelyen immár a kilencedik nyáron bukkan fel a strandkönyvtár a városi strandon. Július 17. és augusztus 20. között minden nap kölcsönözhetnek könyvet vagy újságot az ott pihenők, tudtuk meg a Hírbalatontól.

Fotó: Keszthelyi Városi Strand / FacebookForrás: Travelo

 Mint kiderült, gyerekek és felnőttek egyaránt szívesen böngésznek az állományban, melyet a keszthelyi Városi Könyvtár dolgozói biztosítanak és kezelnek a strandon. Amíg ők itt szorgoskodnak, a könyvtár nyári nagytakarítás alatt áll. A strandon kínált szolgáltatás egyébként olyan népszerű, hogy akad, aki már a nyaralását is ehhez igazítja.

Fotó: Keszthelyi Városi Strand / FacebookForrás: Travelo

 A keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár munkatársai 2009 óta települnek ki nyaranta a Balaton partjára, de a létesítmény dolgozói a Balatoni Múzeum helytörténeti anyagában 1908-ból rövid írást találtak arra vonatkozóan, hogy a Szigetfürdő bejáratánál már akkor is működött egy könyvtár, majdnem ugyanott, ahol most is lehet kölcsönözni.

Ha szeret egyszerre több könyvet olvasni, vagy esetleg gyorsabban olvas az átlagnál és hamar elunja magát a parton, a megoldás egyértelműen az idén Kékhullám Zászlóval is elismert keszthelyi városi strand.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek