Alsóörs nyerte a Nemzeti Regattát

Alsóörs nyerte a Nemzeti Regattát

 

A Nemzeti Regattán 38 település versengett június második hétvégéjén, amelynek vitorlásversenyét Alsóörs nyerte, sárkányhajóban a Sió csatornán Balatonföldvár diadalmaskodott, a települési ízek versenyének győztese Baja lett, a legszebb települési stand címmel Dunaharaszti büszkélkedhetett, míg a legszínvonalasabb színpadi produkciót Cegléd mutatta be. Az összetett verseny győztesének járó fődíjat idén Baja vehette át - olvasható a BAHART közleményében.

Fotó: BAHART

 A Balatoni Hajózási Zrt. második alkalommal rendezte meg az elmúlt hétvégén Siófokon a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. A kétnapos esemény alapját az amatőr vitorlásverseny adta, melynek keretében a települések által kiállított 7 fős legénységek egy profi kormányossal kiegészülve szálltak vízre a szervezők által biztosított egyforma vitorlásokkal. A 6 csapatos döntőbe 3 nem Balaton parti település is bejutott: a legtávolabbról érkezett Füzér, Szentes és Baja. Végül Alsóörs nyerte a vitorlásversenyt, az ezüstérmes Balatonboglár és a harmadik helyezett pedig a csopaki csapat lett. Mindez azt is jelenti, hogy az idén nagypénteken átadott Nemzeti Regatta nevű motoroshajó a jövő évi hajózási szezonban már Nemzeti Regatta – 2017 Alsóörs néven szeli majd a habokat a Balatonon.

A Sió csatornán lebonyolított sárkányhajó versenyre idén összesen 14 település nevezett, az aranyérmet a balatonföldvári evezősök az ezüstöt Baja csapata, a bronzot pedig a Balatonmáriafürdőről érkezett sárkányhajósok vitték haza. A vasárnap délutáni eredményhirdetésen adták át a Nemzeti Regatta fődíját is, melyet a szervezők annak a csapatnak ítéltek oda, amely a legtöbb versenyszámban indult el és ért el kiváló eredményeket. Ezt a díjat végül Baja települése vehette át.

Fotó: BAHART
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek