» Balaton

Alsóörs nyerte a Nemzeti Regattát

| | Nem érkezett még hozzászólás

A Nemzeti Regattán 38 település versengett június második hétvégéjén, amelynek vitorlásversenyét Alsóörs nyerte, sárkányhajóban a Sió csatornán Balatonföldvár diadalmaskodott, a települési ízek versenyének győztese Baja lett, a legszebb települési stand címmel Dunaharaszti büszkélkedhetett, míg a legszínvonalasabb színpadi produkciót Cegléd mutatta be. Az összetett verseny győztesének járó fődíjat idén Baja vehette át - olvasható a BAHART közleményében.

Fotó: BAHART

A Balatoni Hajózási Zrt. második alkalommal rendezte meg az elmúlt hétvégén Siófokon a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. A kétnapos esemény alapját az amatőr vitorlásverseny adta, melynek keretében a települések által kiállított 7 fős legénységek egy profi kormányossal kiegészülve szálltak vízre a szervezők által biztosított egyforma vitorlásokkal. A 6 csapatos döntőbe 3 nem Balaton parti település is bejutott: a legtávolabbról érkezett Füzér, Szentes és Baja. Végül Alsóörs nyerte a vitorlásversenyt, az ezüstérmes Balatonboglár és a harmadik helyezett pedig a csopaki csapat lett. Mindez azt is jelenti, hogy az idén nagypénteken átadott Nemzeti Regatta nevű motoroshajó a jövő évi hajózási szezonban már Nemzeti Regatta – 2017 Alsóörs néven szeli majd a habokat a Balatonon.

A Sió csatornán lebonyolított sárkányhajó versenyre idén összesen 14 település nevezett, az aranyérmet a balatonföldvári evezősök az ezüstöt Baja csapata, a bronzot pedig a Balatonmáriafürdőről érkezett sárkányhajósok vitték haza. A vasárnap délutáni eredményhirdetésen adták át a Nemzeti Regatta fődíját is, melyet a szervezők annak a csapatnak ítéltek oda, amely a legtöbb versenyszámban indult el és ért el kiváló eredményeket. Ezt a díjat végül Baja települése vehette át.

Fotó: BAHART
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Téli üdülés? Stájerországban az egész család számára sokszínű élményt nyújt. Fedezze fel!

Lilla79 új galériát hozott létre
Dalmácia
1 órája
cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.