Kóstoljon lila fröccsöt a Balaton legújabb levendulásán!

Kóstoljon lila fröccsöt a Balaton legújabb levendulásán!

 

 Mi történik, ha egy informatikus Balatoncsicsón elhatározza, nem hagyja kárba veszni a hétvégi telke végében árválkodó, kihasználatlan területet? Tervez, számol, aztán csodálkozva nézi, ahogy a természet lilába borít mindent.

Fotó: Szent Balázs-hegyi Levendulás

 Laszip Tamás legalábbis így csinálta. A mérnöki pontossággal kidolgozott tervnek köszönhetően, a végeredmény egy elképesztően dús levendula ültetvény lett. Első évben még saját maga gyürkőzött neki a szüretnek, de be kellett látnia, hogy ez egyrészt több emberes feladat, másrészt, jobban örülne neki, ha minél többen arathatnák le a kezdeményezés sikerét.

És ezt ma már bárki megteheti, ha az északi parton Szentantalfáig, pontosabban a Szent Balázs-hegyig utazik, és a levegőbe szippantva az orra vezette irányba tart. Ha nem bízná magát az orrára, akkor kövesse az irányító táblákat, miután Szentantalfát Nagyvázsony felé elhagyta, és az első bal kanyar előtt letért a főútról, amit "Levendulás" zászló is jelöl.

A Szent-Balázs hegyi levendulásban június 15-től három hétvégén keresztül tart a szüret, ahol egy levendulával megtöltött papírzacskó 1000, egy kiskosárnyi levendula 3000, egy egész bokor pedig 5000 forintba kerül. A látogatókat a szomszédos Gergely borházban levendulás fröccs-kóstolóval várják.

Fotó: Szent Balázs-hegyi Levendulás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek