Már repül hazánk legnagyobb hőlégballonja

Új kupolával kezdte meg a tavaszi repülési szezont hazánk legnagyobb, 19 fős hőlégballonja.

  

Így állították fel csütörtökön az idei első sajtónyilvános repülésen a Balaton Ballooning Kft. hőlégballonját Balatonszentgyörgyön
Galéria: Már repül hazánk legnagyobb hőlégballonja
Fotó: MTI / Varga György

Idén ünnepli 10 éves jubileumát a Balaton Ballooning Kft., amelynek pilótái a világ legtapasztaltabbjai közé tartoznak: az elmúlt 30 évben a főpilóta 3600 és a másodpilóta 2700 órát repült már - olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben. Ebből az alkalomból pedig egy új kupolás ballont is felavattak csütörtökön.

 A cég a ballonjait minden év április 1. és október 31. között naponta, időjárástól függően szállnak fel a Hévízi tó közelében jellemzően a késő délutáni órákban, közvetlen a napnyugta előtti percekre időzítve a landolást. A ballon repülés közben többnyire 1000-1500 méter magasságba emelkedik fel utasaival, de van, hogy az egyórás repülési idő alatt akár a 3000 méteres magasságot is eléri.

 

Galéria: Már repül hazánk legnagyobb hőlégballonjaFotó: balaton-ballooning.com

A fedélzetéről madártávlatból lehet megcsodálni a Hévízi tavat, a Balatont, a Kis-Balatont, és a badacsonyi tanúhegyeket. Egy háromórás programért, amely a ballon starthelyéhez történő szállítást (35 kilométeres körzeten belül) és az egyórás sétarepülést tartalmazza, a felnőtteknek 40 ezer, a gyerekeknek 27 ezer forintot kell fizetniük.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek