Romantika a köbön - mutatjuk a legjobb balatoni helyeket az IGEN-re

Pompás esküvői ruhában turbékoló pár a naplemente díszlete előtt, miközben a háttérben a Balaton fodrozódik. Elég giccses - mondhatnánk rosszmájúan, de azért egy balatoni esküvőnek mégiscsak megvan a maga romantikafaktora.

 

Persze most következő cikkünk nem a hirtelen felindultságból esküdni vágyók számára lesz hasznos. Mert a népszerű balatoni esküvői helyszíneket már jó előre lefoglalták. Egy évre egészen biztosan előre kell gondolkodni, ha egy igazi mesehelyen szeretnénk esküdni, és megvendégelni a családot, barátokat. Jó tudni, hogy a legtöbb szálláshely kapcsolatban áll esküvőszervezőkkel, akikkel már csak azért is érdemes együttműködni, mert pontosan ismerik a kiválasztott hely adottságait minden előnyével és hátrányával. No, de lássunk is néhány szépséget a Balatonról!

Nagy szerelem a Kishegyen, Balatonlellén

A Konyári a Dél-Balaton egyik legismertebb borászata Galéria: Balaton, szerelem, IGENFotó: www.konyari.hu

A balatonlellei Konyári Pince hangulatának egyik nagy titka, hogy jól el van rejtve. Azaz ideális egy bensőséges, rusztikus esküvőhöz, ahol a násznépnek meglehet az az élménye, hogy tényleg csak saját körben ünnepelnek. Sokan nem tudják, de a pincétől feljebb található a vendégház, amely egyébként olyan hírességek kedvelt pihenőhelye, mint Miklósa Erika vagy Kulka János. De esküvői helyszínként szintén a Konyári család tulajdonában lévő és a domboldalban található Majtényi Présház is ideális.

És így nézett ki az esküvő maga Galéria: Balaton, szerelem, IGENFotó: DOMUS Living Solutions Facebook

A fotókon egy tavalyi esküvő képeit mutatjuk, ahol egy kreatív építészeti csapat húzott fel egy különleges sátrat direkt az esemény kedvéért. A dombra felsétálva találjuk egyébként az 1758-ban felszentelt barokk kápolnát, vagyis a szőlősgazdák védőszentjéhez, Szent Donáthoz címzett aprócska templomot. Itt fent egyébként ritkábban tartanak esküvői szertartásokat, de az egész környék kedvelt helyszín az esküvői fotózásokhoz.

Mondj IGENT a hajón!
Felejthetetlenné és örök emlékké tesszük az esküvők legfontosabb pillanatait, hiszen egyedülálló élmény a Balaton vizén kimondani az IGENT, élvezni a csodás pillanatot és a táj szépségét. Társaságunk 23 hajóból álló flottája különleges helyszínt nyújt kisebb – nagyobb esküvők megtartásához. Rendezvényeinken magas színvonalú catering szolgáltatással várjuk vendégeinket.

Kis magyar Toszkána: Liszkay Borkúria

Monoszló talán nem a legközismertebb a Balaton-felvidék szépséges falvai közül, pedig érdemes megtanulni a nevét. Zánka "felett" hat kilométerre, a Káli-medencében találjuk ezt a meseszép fekvésű települést. Zsákfalu lévén nincs átmenő forgalma, és hivatalosan csupán 107-en (!) lakják.

Vendégvárás Monoszlón Galéria: Balaton, szerelem, IGENFotó: www.liszkay.com

Itt találjuk a Liszkay Borkúriát, akik szerényen csak a "magyar Toszkánának" nevezik ezt a helyet. Megjegyezzük, teljes joggal. A kúria épülete a domboldalba csatlakozik, meghagyták a régies építészeti elemeit, ugyanakkor minden kényelmet és luxust beleépítettek. Tágas terek, üde színek, hatalmas úszómedence... egy tökéletesen más világ, mint a Balaton turistákkal teli települései.

Stílusos, az biztos Galéria: Balaton, szerelem, IGENFotó: www.liszkay.com

Az esküvőkre a kúria befogadóképességét 140-150 főben határozták meg, ott aludni pedig legfeljebb 24-en tudnak. Az ifjú párt persze külön nászutas lakosztály várja. A násznép többi tagja legközelebb Monoszlón és Köveskálon tud megszállni. Teljes birtokbérlést legalább két napra és két éjszakára kínálnak, cserébe azonban tényleg mindennel együtt a miénk lehet ez az eldugott hely, ahol így biztosan nem fognak betoppanni hívatlan vendégek a lagzira.

Nem egynyári sláger: Káli Art Inn

Vétek volna kihagyni a felsorolásunkból, ezért nem is tesszük: a Káli Art Inn az egyik legismertebb, esküvőre alkalmas balatoni helyszín. Meg is mutatjuk, hogy miért. Köveskált minden jónak nevezték már az elmúlt években: kedvencünk közülük a "Káli-medence gasztro-főutcája". A kitüntető jelző azonban nemcsak a Kővirágnak, a Mi a Kőnek vagy éppen a káli piacnak köszönhető , hanem a négycsillagos hotelnek is.

Na, ezt a hangulatot tudja Köveskál Galéria: Balaton, szerelem, IGENFotó: www.kaliartinn.hu

A Káli Art Inn első ránézésre nem a tipikus négycsillagos szálloda képét nyújtja. Lehet illetni romantikus, rusztikus vagy mesebeli jelzővel, de valójában egy olyan vidéki stílusú szálloda, ahol minden városi kényelem adott, mégis sokkal közelebb érezhetjük magunkat a természethez (egyébként természetvédelmi területen is fekszik).

Teríték levendulával és mandulával Galéria: Balaton, szerelem, IGENFotó: www.kaliartinn.hu

A Káli Art Innhez két medence, wellness részleg, és még egy könyvtár is tartozik. Bár utóbbi valószínűleg a legkevésbé fogja felizgatni a násznépet. A 10 ezer négyzetméteres kertbe azonban tényleg gyönyörű esküvőket lehet megálmodni, a hotel éttermének színvonalát pedig országos szinten is jegyzik.

Újabb cikkünk ebben a témában:

A legjobb dolgok, amik történhetnek velünk a Balatonon földön, vízen és levegőben 
Kerékpártúra a Festeticsek nyomában, napsütéses ringatózás a legendás Helka hajón és lélegzetelállító panoráma 1500 méterrel Hévíz felett: egyre több izgalmas lehetőséget kínál a Balaton azoknak, akik nem csak fürdeni indultak a magyar tengerhez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek