Világháborús autócsodák gurulnak végig hétvégén Balatonfüreden

Veterán autóritkaságok mutatkoznak be a hétvégén Balatonfüreden a Concours d'Elegance elnevezésű rendezvényen, ahol az ötven veteránautó mellett az első világháború előtt gyártott modelleket is lehet majd látni.

 
A péntektől vasárnapig tartó Balatonfüred Concours d'Elegance eseményét negyedszerre rendezik meg, idén a látványosnak ígérkező Vitorlabontó ünnepséggel egy időben és azonos helyszínen. Az autók konvoja idén is a Győrből indul, péntek délután öt órakor a Hotel Anna Grand előtt fogadják a nemzetközi résztvevők karavánját, szombaton reggel hét órától pedig a Tagore sétány kiállítóterén sorakozik fel az ötven autóritkaság.

Fotó: Balatonfuredconcours.eu

 A rendezvényen az első világháború előtt készült járművek, az 1919 és 1942 között gyártott autók, az 1945 és 1985 között forgalomba került, valamint az 1986 és 1995 között gyártott négykerekűek kategóriájának szépségversenye zajlik majd.

A kor leggyorsabb autójának az 1939-ben gyártott Tatra számított, amely könnyedén tartotta a 130 kilométeres óránkénti átlagsebességet. A Csehszlovákiában gyártott modell, melyből mindössze 3 ezer darab készült, szintén látható lesz Balatonfüreden. Ezen kívül Chevrolet Corvette, Rolls-Royce, Lamborghini autóritkaságok is megcsodálhatók.

Fotó: Balatonfuredconcours.eu

 A rendezvény szombat délutánján óránként Katti Zoób-minikollekciók láthatók, a ruhák stílusában is az autózás nagy korszakai köszönnek vissza. Az eredményhirdetés vasárnap délután lesz, ezt követően a közönség által legszebbnek ítélt autók felvezetésével díszkörre indulnak a kiállított járművek Balatonfüred belvárosában. A programról bővebben az esemény Facebook-oldalán olvashat.

Fotó: Balatonfuredconcours.eu
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek