Karácsonyi vásár és adventi gasztropiknik lesz decemberben a Balatonnál

Karácsonyi vásár és adventi gasztropiknik lesz decemberben a Balatonnál

Ma még „a balatoni nyarakról" mesélünk a barátoknak, de a szervezők igyekeznek elérni azt, hogy nemsokára a balatoni telek szintén sok szép emléket hordozzanak majd. Ennek jegyében Szigligeten már megnyílt a műjégpálya, nyitva tartását itt találja, december első hétvégéjétől pedig Balatonlelle várja a látogatókat műjégpályával, karácsonyi vásárral, adventi gasztro piknikkel és Mikulás Regatta Vitorlásversennyel.

Fotó: Matusik Tamás / Facebook

Néhány évvel ezelőtt még szokatlannak számított, amikor a BL YachtClub csapata téli rendezvényeket kezdett szervezni, múlt télen már nem volt meglepő, hogy műjégpályát telepítettek a Balaton partra, jégkörhintát vágtak a tóba és jégkacsát építettek. Idén még erősebb fokozatra kapcsolnak: egy héttel a műjégpálya megnyitása után, december első hétvégéjén hatalmas attrakciókkal készülnek. Harmadik alkalommal rendezik meg a Balatonlellei Karácsonyi Vásárt, ahol közel 30 különleges kézműves árussal, gyermek játszóházzal és igazi téli különlegességekkel találkozhatunk.

A Balatoni Kör kiemelt rendezvényeként ugyanekkor szervezik az I. Balatoni Adventi Gasztropikniket, ahol egész napos élőzene mellett kóstolhatjuk meg a tó északi és déli oldaláról érkező éttermek, borászatok, cukrászdák, pálinka és sörfőzők kínálatát. Jelen lesz a Kistücsök, a Paletta, a Neked Főztem, a Baricska, a Gianpiero's, a Szigligeti Kikötő étterem és a Villa Kabala, ihatunk a Laposa, a Bujdosó, a Gyukli, a Dobosi borokból, a Gyümölcs Wellness központ pálinkájából, és a Hedon söreiből, de megkóstolhatjuk a Villa Gréta különleges süteményeit is.

A Márton-napkor bemutatkozott újborokból jut még decemberre isFotó: BL Yachtclub & Apartments / Facebook

Mivel a helyszín egy kikötő, napközben megcsodálhatjuk a II. Mikulás Regatta vitorlásverseny mezőnyét, a bátrabbak akár be is nevezhetnek a versenyre, amire már rekord számú, több mint 20 egység adta le a nevezését.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek