Nézzen képeket meseországról, avagy Svédország legnagyobb adventi vásáráról

Nézzen képeket meseországról, avagy Svédország legnagyobb adventi vásáráról

 

Ma este megnyílik Svédország legnagyobb karácsonyi vására Lisebergben. A vidámparkot több mint ötmillió izzóval világítják meg, és az 1300 karácsonyfa körül több tonna műhó teszi teljessé az élményt. Itt már most garantált a karácsonyi hangulat!

Több képünk is van; kattintson!
Galéria: Karácsonyi meseország
(Fotó: Liseberg)

 

Az ezévi vásár központi témája pontosan az, amit a felmérések szerint a vendégek a legjobban szeretnek: a fényfüzérek és látványos világítási megoldások. A vidámparkban minden fán fényfüzérek lesznek, a Liseberg hegy tetején pedig karácsonyi csillag világít majd. Mivel minden izzó energiatakarékos LED, a 2000-ben először megnyílt lisebergi karácsonyi vásárhoz képest 90 százalékkal kevesebb energiát használ a vidámpark.

A fényjátékok közül a legfontosabb egy pompás előadás, melynek címe „Téli álom", és amelyet minden este végignézhetnek az érdeklődők. Az idén először a Liseberg vidámpark a teljes karácsonyi szezon alatt nyitva lesz majd. Az egész területet a karácsonyi hangulatnak rendelték alá, ahol különféle fénylő alakok is láthatóak.

A vendégek szokás szerint mindent megkapnak a standoknál, ami az ünnephez kapcsolódik: forralt bort, édességeket, illetve svéd kézműves és dizájntermékeket. A tél folyamán a vidámpark körülbelül húsz játéka lesz nyitva. A Középkori Faluban izgalmas kincskeresésre nyílik lehetőség, a gyerekek pedig Mikulás kezébe adhatják a kívánságlistájukat. Tavaly összesen negyvenezer kívánságot kapott a gyerekek barátja; vélhetően az idén is akad majd dolga bőven.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek