» Advent

Idén is indulnak MÁV nosztalgiavonatok az advent jegyében

| | Nem érkezett még hozzászólás

A MÁV idén is élményutazásra hívja az utasokat a környező országok legnépszerűbb adventi vásárvárosaiba: november 25-én Szegedről – Budapest érintésével – Bécsbe, december 8-án Eisenstadtba, december 9-én Bécsbe, valamint december 15-17. között Prágába.

Fotó: MÁV Nosztalgia

Az élményvonatokon – ahol évről-évre idegenvezetők állnak az utazóközönség szolgálatában – az idén több fakultatív programmal bővül az adventi utazási kínálat.

Az első egynapos adventi járatok 2011-ben Budapestről Bécsbe közlekedtek, a vidéki városok közül elsőként Szeged csatlakozott – kiinduló állomásként –a kezdeményezéshez öt évvel ezelőtt. Idén egy új vonzó adventi célállomás is megjelenik a kínálatban: Eisenstadtba (Kismartonba) december 8-án, pénteken indít járatot a MÁV Nosztalgia. Az egynapos, élményvonatos utazásokra ebben az évben már szinte minden jegy elkelt.

Az „Advent Expressz Prágába” többnapos élményutazásra azonban még vannak szabad ülőhelyek. A vonatot idén december 15-17. között közlekedteti a MÁV Nosztalgia, az utazást háromnaposra (3 nap/2 éj)bővítette – az utasok tavalyi visszajelzései alapján. Nem véletlenül esett a cseh fővárosra a választás, hiszen a „száztornyú Prága” fekvésének és patinás óvárosának köszönhetően az egyik legkedveltebb közép-európai úti cél. Prága már november közepétől ünnepi díszbe öltözik: feldíszített karácsonyfák, különféle vásárfiát kínáló árusok csalogatják a látogatókat.

A Prágába közlekedő adventi élményvonat fedélzetén kellemes atmoszféra, közösségi program, étkező- és bárkocsi fogadja a vendégeket. A cseh fővárosban színvonalas fakultatív rendezvények (így például vacsora a híres U Fleku étteremben, vagy vacsorával egybekötött dzsesszest a Moldván hajózva, gyalogos városnézés helyi magyar idegenvezetővel, autóbuszos kirándulás Kutna Horába, valamint Cesky Krumlovba, az UNESCO Világörökség Listáján szereplő festői kisvárosba) várják az érdeklődőket.

Az „Advent Expressz Prágába” út esetén az utazóközönség három kocsiosztály – Standard, Pullman Club, Imperial Club – közül választhat. A cseh fővárosban az elszállásolás színvonalas, három- és négycsillagos szállodákban történik. A részvételi jegy – Standard kocsiosztályt és háromcsillagos szállodát választva – már 49.990 forintos fejenkénti ártól váltható.

Advent Eisenstadtban a MÁV nosztalgiavonatával
Advent Eisenstadtban a MÁV nosztalgiavonatávalFotó: MÁV Nosztalgia

A vonat fedélzetén hostessek, üdvözlőitalok és ízletes falatkák, játékos totófelajánlások, térképek és egyéb ajándékok várják az utasokat. A hosszú utazásokra kialakított, kényelmes, tiszta vasúti kocsikban névre szóló a helybiztosítás. A szerelvényben hangulatos étkezőkocsi is közlekedik, ahol mérsékelt árakon étkezhetnek – oda úton reggelizhetnek, visszafelé pedig vacsorázhatnak – az utasok. Az adventi élményutakhoz – felnőttek és gyermekek esetében egyaránt – érvényes útlevélre vagy személyazonosító okmányra van szükség.

A zenés-táncos szórakozást kedvelőknek a népszerű Orfeum bulikocsit ajánljuk. A vonaton Törzsutas Passport is váltható, melybe az utazások alkalmával törzsutas pecsét kerül.

További információ (jelentkezés, menetrend, jegyárak, kocsiosztályok) a  honlapon találhatók. Részvételi jegyek a MÁV Nosztalgia vidéki partnerhálózatánál is válthatók.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Csússzon a télből a nyárba! Ha hóember helyett homokvárat építene kattintson és szemezgessen ajánlataink közül.

wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
7 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
7 napja
Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
9 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.