» Advent

Mesebeli mézeskalácsfalut épít Sződliget

| | Nem érkezett még hozzászólás
Idén is megépül Sződliget porcukorhóval hintett apró mézeskalácsfalva, miközben a település igazi főterére rönkfából faragott szarvasok is beköltöznek. Sződliget ezen a hétvégén mézes fahéj illatba burkolózik.
Fotó: Mézeskalácsfalu.hu

A Mézeskalácsfalu ötlete 2010-ben egy baráti társaságból indult útjára, amelynek építésébe akkor még fejenként 1 kg mézeskalácstésztával lehetett benevezni. A kisütött több tucat mézeskalács házikót és mézeskalácsból készült díszt az adventi vásáron adták el, hogy a helyi óvodát támogassák belőle. Később egyre több sződligeti család, egyre több alapanyaggal, lelkesedéssel és egyre nagyobb tervekkel kapcsolódott a munkába. Így az építés a következő év decemberében egy jótékonysági kiállítással is kiegészült, 2016-ban pedig már a karácsonyt megelőző időszak legtöbbet emlegetett eseményének számít a településen.

"Szeretnénk ismét egy olyan rendezvényt tető alá hozni, ahol 0-tól 100 éves korig mindenki jól érezheti magát és ráhangolódhat a karácsonyra. A Mézeskalácsfalu továbbra is egy civil összefogás eredménye, ezért nem ígérhetünk fesztiválhangulatot, koncerteket és vásári forgatagot sem, csupán annyit, hogy jól fogjátok érezni magatokat" - olvasható a Mézeskalácsfalu Facebook-oldalán, ahol ötödik alkalommal készítik el Sződliget településének apró lenyomatát programokkal és jótékonysági vásárral egybekötve.

December 10-én, 10 órától délután kettőig rönkfából rénszarvas készítő versenyt rendeznek a főtéren, amelyre családok, baráti társaságok és céges csapatok jelentkezését várják. Délután négy órától a plébánia udvarán a Vadrózsák néptáncegyüttes húzza a talp alá valót. A mézeskalácsból készült kis falut pedig szombaton kilenctől este hatig, vasárnap délután négyig a Római Katolikus Plébánián lehet megnézni. A kiállított - de vasárnap hazavihető - mézeskalács házikóknak és rénszarvasoknak nem lesz ára, mindenki annyit ad értük, amennyit pénztárcája megenged. A bevételből a helyi óvoda és iskola alapítványait támogatják.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Advent Németországban Ahol ízlelőbimbóinkat a karácsonyi sütemények, a forralt bor és a helyi specialitások kényeztetik.

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.