200 betlehemet láthat egyszerre a Magyarság Házában

Megnyílt ugyanis a 23. Betlehemi jászolkiállítás Budapesten, amely az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó legszebb kézműves alkotásokat mutatja be. A tárlat Veszprémben is látható.

Fotó: Mohai Balázs / MTI

 A legkiválóbb magyar kézművesek betlehemi témájú alkotásait ismerheti meg a közönség ezen a hagyománnyá vált kiállításon. Az idei pályázati felhívásra 120 határon inneni és túli kézműves nevezett be alkotásaival, amelyek közül 98 alkotó mintegy 200 művét válogatta be a szakmai zsűri a kiállítás anyagába - olvasható az MTI hírei között.

A Magyar Kézművességért Alapítvány - az Ipartestületek Országos Szövetségével, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozatával és a Ciszterci Egyházközséggel együttműködve - októberben 23. alkalommal hirdette meg pályázatát hazai és határon túli magyar kézművesek, népművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók, egyének és közösségek részére. Pályázni természetes alapanyagokból készített, betlehemi jelenet szereplőivel, karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó tárgyakkal, népszokásokat megörökítő alkotásokkal lehetett.

Fotó: Mohai Balázs / MTI

 A kiállítás anyaga két helyszínen, Budapesten a Magyarság Házában és Veszprémben a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban látható. A Magyarság Házában adventi programokat szerveznek hétvégenként. Szombaton az újvidéki Kapisztrán Ferences Ifjúsági Kórus lép fel, jövő szombaton a székelyudvarhelyi zent Miklós Plébániatemplom Musica Sacra kórusa lesz vendégük. A tárlat a Magyarság Házában január 8-ig látogatható, Veszprémben december 11. és január 6. között tekinthető meg.

Fotó: Mohai Balázs / MTI
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek