Unja a forralt bort? Kóstoljon aszút és pezsgőt!

A Corinthia Hotel Budapest ad otthont a Pezsgő és Aszú kóstolónak és vásárnak december 10-én, ahol nemcsak megismerheti a legfényűzőbb ünnepi italokat, hanem rendelhet is belőlük a fa alá.

Jó alapanyagból készíthető jó forralt bor, de az igazán fényes ünnepek itala nem ez. A karácsonyi asztalok és a fenyőfa alatti ajándékcsomagok, majd a szilveszter középpontjában ugyanis a tokaji aszúk és a hagyományos eljárással készült pezsgők állnak, olvasható a Winelovers közleményében.

 

Fotó: Benkő Molnár Fanni, Winelovers

A Pezsgő és Aszún az érdeklődők a belépőjegyekért cserébe kuponokat kapnak, a kóstolótérben ezeket válthatják egy-egy kóstolóegységnyi aszúra vagy pezsgőre. A 8000 forintos belépőjegy 32 db 250 forintos kupon formájában 100%-ban lekóstolható. Számos tétel teszteléséhez elegendő lesz egyetlen kupon is, de igény esetén további kóstolóegységeket lehet majd vásárolni.

Ha nagyon bejön valamelyik tétel, a kiválasztott palackokat a helyszínen meg is lehet venni, a Winelovers csapata pedig december 21-ig az összes leadott megrendelést ingyenesen házhoz szállítja.

A Pezsgő és Aszú rendezvényre mostanáig mintegy 11 különböző pincészet tokaji aszúit regisztrálták, kínálatukban akadnak igazi kuriózumok is. További 13 kiállító pedig különféle pezsgőket kóstoltat majd, köztük a magyarok mellett a Louis Roederer francia champagne-át vagy a Codorníú spanyol caváját. Lesznek portói erősített borok és a tokaji borkülönlegességek is, mint például a szamorodni vagy az eszencia. Az eseményről itt talál további információt!

A tokaji aszú több száz éves készítési hagyománya napjainkban a világ legköltségesebb borkészítési eljárásának számít.Nem kevésbé értékes a hagyományos champagne-i pezsgőkészítési módszer, amelyet mára az egész világ irányadónak tekint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek