Megnyílt az első Mikulásgyár gyűjtőpont

Bár a Mikulásgyár Ötvenhatosok terén hagyományosan felállított, legnagyobb budapesti állomása csak december 2-án nyit, a Lurdy Házban lévő gyűjtőponton már november 29-től várják az adományokat.

A budapesti bevásárlóközpont mellett országszerte hét vidéki plázában, Debrecenben, Kanizsán, Kaposváron, Miskolcon, Szegeden, Szolnokon és Zalaegerszegen nyílnak meg a héten további adománypontok, ahová a rászorulók részére tartós élelmiszereket, jó minőségű ruha- és játékadományokat vihetünk. 

Fotó: Mohai Balázs / MTI

A szokásos adományok mellett idén újdonság, hogy élményeket, például cirkusz- és színházjegyeket is lehet ajándékozni a hátrányos helyzetű gyerekek részére.

További újításként a budapesti bevásárlóközpontban első alkalommal építenek fel egy tudományos játszóházat. Itt hétvégenként kémiai és fizikai kísérletekkel várják a gyerekeket. A Köszi, jól vagyok! elnevezésű program keretében mentálhigiénés beszélgetéseken lehet részt venni. A 15 perces ingyenes beszélgetésekkel a helyszínre érkezők lelki egészségén szeretnének segíteni a szakemberek. A programra emailen lehet jelentkezni.

A Mikulásgyár túlterheltsége miatt a szervezők arra kérik az adományozókat, hogy a kisebb, kézben is szállítható csomagokat a Lurdy Házban lévő ponton vagy a postákon adják le, és csak a nagyobb felajánlásokat vigyék az Ötvenhatosok terére. A Magyar Posta ingyenesen továbbítja a Vöröskereszt raktáraiba azokat a dobozokat, amelyeket a postákon december 2. és 21. között adnak le lezárt állapotban, "Mikulásgyár" címzéssel.

A beérkező adományokat a segélyszervezet önkéntesei juttatják el a rászoruló családok részére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek