November 23-án állítják fel a főváros karácsonyfáját

November 23-án állítják fel a főváros karácsonyfáját

 A Deák tér mellett, a fényligetté változó Városháza park téli fesztiválján állítják fel a főváros karácsonyfáját. Az Advent Budapesten elnevezésű rendezvénysorozat egyik fő látványosságának feldíszítéséhez idén a gyerekek is csatlakozhatnak. A fát 2016. november 23-án állítják fel, és december 27-ig díszíti majd a fesztivál helyszínét – írják közleményükben a szervezők.

Fotó: Geberle Berci / Szabad Tér SzínházForrás: Travelo

 Az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár idén is gazdag programkínálattal, jótékonysági eseményekkel és meglepetésekkel várja a családokat 2016. november 26. és december 27. között a Városháza parkban. A kulturális rendezvényeknek helyet adó fűtött Üvegházban a négy adventi hétvégén, szombaton és vasárnap egész nap ingyenes családi programok – bábszínház, betlehemes játékok, kézműves foglalkozások, jótékonysági macigyűjtés, adventi gyertyagyújtás, koncertek – várják az érdeklődőket, hétköznap esténként pedig amatőr kórusok, társulatok mutatják be itt karácsonyi műsoraikat. A Városháza parkban állítják ki az óvodás és iskolás csoportok által környezettudatos eszközökkel dekorált 90 kisfenyőt is.

A szervezők új kezdeményezése a közös fenyőfa-díszítés. Az első adventi hétvégén az Üvegházban elkészíthető díszekre a gyerekek felírhatják saját karácsonyi kívánságaikat vagy üzeneteiket, elhelyezhetik a fenyőn, így gazdagítva Budapest közös karácsonyfáját.

November 23-án, szerdán 11 és 12 óra között állítják fel a téren a hatalmas méretű fenyőfát, amelynek feldíszítésére másnap, november 24-én, csütörtökön, a délelőtt kerül sor. A látogatók személyes kívánság-díszeit pedig folyamatosan helyezik majd el a fán.

 

Újabb cikkünk ebben a témában:


Sárszentmihályi kiskertből érkezik a Kossuth térre az ország karácsonyfája - 2016.11.25.
A 23 méter magas, 50 centiméter törzsvastagságú ezüstfenyő a Fejér megyei Sárszentmihályról érkezik az Országház elé. Nyugdíjas felajánlója 36 évvel ezelőtt, lánya születésekor ültette.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek