Pénteken meseerdővel nyílik a pécsi adventi vásár

Kézművesek portékái, koncertek, élőállatos betlehem, számos ínyencség és program várja az érdeklődőket a Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásáron, amelyet november 27. és december 23. között tartanak.

 Az önkormányzat, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., a Pécsi Egyházmegye, a Pécsi Zenebarát Kör, a Rotary Klub Pécs és a Pécs Holding Városi Vagyonkezelő Zrt. összefogásának eredményeként ötödik alkalommal meghirdetett, mintegy ötven rendezvényt magában foglaló adventi eseménysorozat pénteken 17 órakor a Széchenyi téren, a "Mindenki karácsonyfájánál" veszi kezdetét.

Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő ügyvezetője a vásárt beharangozó mai sajtótájékoztatón arról szólt, hogy idén arra törekedtek: az eseménysorozat elsősorban a szeretetről, a családról, és ne a profitról szóljon. Ezért meghatározták a forralt bor és a tea árát, előbbi decijéért 150, utóbbiért 50 forintot kérnek majd. De a vásár ideje alatt kóstolható lesz a 20. század elején rendkívül népszerű, de egy ideje nem kapható pécsi eredetű gyógynövénylikőr, a Mecseki itóka is, amelynek gyártása újraindult.

A programok között található a Pécsi Nemzeti Színház művészeinek Adventi mesetára, amelynek keretében délutánonként meséket mondanak a gyerekeknek, mintegy száz fenyőfából pedig "meseerdőt" alakítanak ki a belvárosban. Az adventi vásáron lesznek komolyzenei koncertek a székesegyházban, a városháza erkélyén, ünnepi műsorok pécsi iskolák diákjainak előadásában, továbbá állatsimogató és élőállatos betlehem is.

Fotó: Krémusz / Indafotó

 A Nádor Szálló homlokzata óriási adventi kalendáriummá változik, díjazzák a legszebb kirakatokat, a legszebben feldíszített faházakat, de sor kerül ajándékkészítő foglalkozásokra és adománygyűjtésre is. A város adventi koszorújának gyertyáit pedig hétről hétre egy-egy pécsi híresség - Rátgéber László kosárlabdaedző, Boros Misi zongoraművész, Uhrik Dóra Kossuth-díjas táncművész és Weisz Fanni modell, esélyegyenlőségi aktivista - gyújtja meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek